reklama

Karmienie maluszkow

Nie mam już siły walczyć tym bardziej że moje sutki zwłaszcza jeden to wielki bolesny strup :-( Odciągam mleko laktatorem a zdrowszą pierś próbuje podawać małemu, ale same wiecie jak to jest kiedy dziecko poczuje różnicę w ciągnięciu z cyca a z butelki :-(

Szkoda tylko że nikt mnie z rodzinki nie rozumie ach a przydałoby się wsparcie, bo mam wyrzuty sumienia że tak szybko się poddaje. Zresztą ostatnia nadzieje a jutrzejszej wizycie położnej zobaczymy.

nie poddawaj się! Nie chcę się wymądrzać, ale jeśli chcesz potem karmić piersią, to może warto podawać odciągnięte mleczko strzykawką po palcu a nie butelką, żeby nie zaburzyć odruchu ssania? Sama stosowałam tą metodę w okresie, kiedy synek zasypial w czasie jedzenia. Musiałam odciągnąć to czego nie dojadł i potem podawać strzykawką, bo słabo przybierał na masie. Teraz je dłużej, ale kontrola wagi dopiero w środę. Okaże się, czy je teraz tyle ile trzeba.

Z maści na brodawki polecam PureLan i inne na bazie lanoliny -doradziła je konsultantka laktacyjna w szpitalu. Dodatkowy plus, że jest z naturalnych składników, więc 'jadalna'. Tylko nakładać trzeba cieniutka warstwę,żeby skóra oddychała. I wietrzyć, jeszcze raz wietrzyć ;)

reklama
Ja na powiekszeie ilosci pokarmu polecam herbatke z Herbapolu "Fito mix fix IV" jest super, a te z hipa itp to sie nie nadają... :no: :sorry2: niewiem po co je wogóle produkują.... :eek:

Powiem Wam ze ja jem wszystko co mi wpadnie w rece od czekolady zaczynając,a brodawki tak jak i przy karmieniu Pauli smaruje mascia MALTAN-->Maltan - Maść do pielęgnacji brodawek sutkowych - 10ml
-naprawde ją polecam zwłaszcza ze zawiera w sobie glukoze co zacheca maluszka do ssania.
no i oczywiscie wypijam hektolitry wody mineralnej dziennie tak ok 3-4 litrów z pewnością nie wliczając w to herbaty owocowej mleka czy zup.
Co do herbatek na laktacje to ja zdecydowanie polecam te z apteki lub sklepu zielarskiego te wszystkie hipy itp tak jak Elizka pisze są guzik warte

ja polecam herbatę z mlekiem tzw. bawarkę, tez super działa na laktację, ja nie narzekam na brak pokarmu, ale czasami warto sobie troszkę pomóc,żeby dziecko miało dużo wartościowego pokarmu z piersi mamusi:-) a co do jedzenia to ja jak narazie tez wszystko jem normalnie, oczywiście w rozsądnych ilościach i obserwuje zachowanie małej, której jak narazie nic nie szkodzi:-) i oby tak dalej

Ja uzywam mikrofalowego sterylizatora avent.Miesci sie tam wszystko. Polecam
AVENT laktator,sterylizator 50 części + gratisy (1029866639) - Aukcje internetowe Allegro
Zawsze na nocne karmienie mam odciagniety pokarm,mały zjada tak 60-75.Nie ma pózniej zadnej awersji do cyca a dzięki temu śpi dłuzej i moje sutki mają czas na regenerację;) Uzywam maści AA "Ja i Mama" Maść do pielęgnacji brodawek sutkowych.Polecam.
Dziewczyny nie poddawajcie się.Warto przecierpiec teraz zeby pózniej było dobrze.Wiedzcie tez ze jak skonczycie przygode z karmieniem teraz bez tabletek na zaginiecie laktacji sobie nie poradzicie.Ból piersi bd nie do ogarnięcia/Nie polecam!
Zycze DUZO wytrwałości;))

dziś odstawiam produkty mleczne, żeby sprawdzić czy to nie po nich synka męczą gazy. pręży się biedaczek i stęka, czasem nawet zapłacze, potrafi go to wybudzić ze snu.:-( po jedzeniu staram się, żeby mu się odbiło, więc to raczej nie połykane powietrze jest przyczyną. nie wiecie na jak długo trzeba zrezygnować z danego produktu w diecie mamy, żeby sprawdzić czy to ma jakiś wpływ? dzień, dwa, a może trzy?
wczoraj zrezygnowałam z herbatki herbapolowskiej, bo podobno czasem może ten koper włoski powodować nadmierną pracę jelit, ale nie było znacznej róźnicy w zachowaniu malucha..
zastanawiałam się nawet czy nie kupić jakiegoś specyfiku na te gazy- podobno są jakieś kropelki? korzytałyście z tego? czy to można stosować u takiego 3-tygodniowego maleństwa?

reklama
Yoshe-A nie pijesz czasami mleka nie przegotowanego?O kropelkach nic nie wiem ,ja w sumie jem wszystko i małemu nic nie jest,oddaje duzo gazów ale nie pręży się przy tym.Raz jak mi corcia sniadanie zrobiła,własnie surowe mleko z płatkami to sie męczył od tamtej pory surowego nie pije a ze gotowanego nie lubię to w ogóle nie ma go w moim menu;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry