reklama

Karmienie maluszkow

Wszystko chyba jest sprawą indywidualną dziecka Nina je ciągle coś innego, żadnych reakcji alergicznych nie widać. Nie wszystko co prawa je z takim samym zapałem, ale chetnie próbuje nowych smaków :tak:
Gluten też już mamy wprowadzony, więc teraz nic tylko czekać, aż mała zacznie jeść normalne posiłki razem z rodzicami :-D

reklama
Łukaszkowi nie spodobały się brokuły ani wczoraj ani dzisiaj, słiczek poszedł do kosza, bo mi tez podeszły, nie będę go zmuszać. Za to marchewka, marchewka z jabłuszkiem, jabłuszko i zupka jarzynowa smakują. Po kąpieli kaszka na gęsto.

Kochana moja Gaja samych jabłek nie tknie;)A jak robisz kaszkę na gęsto??

kupiłam kaszkę bobovity bananową na mm, bo nie chce mi się odciągać swojego i poprostu dodaję tyle kaszki do wody, zeby była gęsta ponieważ mój synek nie chce pić z butli, bawi się smoczkiem i koniec. Podaję więc łyżeczką i przez to musiałam przesunąć kąpiel o 15 minutek wcześniej bo po kaszce cyc i strasznie długo to wszystko trwało.

Iga dzisiaj jadła pierwszy raz kaszkę bobovita z malinami, bezmleczna i narazie bezglutenowa, nawet posmakowało. I uwielbia warzywa, co mnie bardzo cieszy bo musi uzupełnić niedobory żelaza

ja mam malinową z dziką różą i Kacperkowi smakuje, podaje mu też jabłkową z melisą
ja tez je podaje ale malinowa wywolala wzdecia wiec na razie poczeka
poza tym Jas lubi tylko soczki
a ile wasze maluchy zjadaja kaszki na raz?
moja teraz zjadla cala porcje szok
zjadla kaszke z 200ml? na gesto?
Jas je ze 100 ml gestej z owocem (pol sloiczka)

reklama
czy Ktoras z Was podawała juz herbatke malinowa z róza przed ukonczeniem 5 msc życia? moja konczy za tydzien i zastanawiam sie czy podac juz jej czy nie?
Ja dałam.Mam ją z Hippa i niestety nie jest tolerowana u Alanka i tak samo jak po kaszce malinowej tak i po herbatce ma krostki na buzi.:-(

Za to właśnie po jabłku z melisą jest OK;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry