reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Karmienie naszych maluszkow

Jagusiu prawda jest taka że też przekarmić dziecka nie mogę ,bo będzie chciał jeszcze więcej a pozatym on zjada ile ma ochotę a reszte i tak wypluwa jęzorkiem (nic na siłę)

reklama
Moja jakoś nie chce pić mleczka ostatnio.......Wasze dzieciątka takie duże a moja wazy tylko 7kg.Ze słoiczka wszystko zje ale kupy wali chyba z 5 razy dziennie.Daje jej już lakcidofil może to pomoze.

Kaju, nasze dzieci sa dzien po dniu rodzone.
Julinek wazy 6800, taka jej uroda, specjalnie sie tym nie przejmuje. A 7000 kg w wieku 6 miesiecy to dokladnie sam srodeczek skali wagi niemowlakow, wiec ja bym sie zupelnie nie martwila. Julka tez ladnie je ze sloiczka i kupy leca kilka razy, ale powoli przybiera na wadze i nawet z tymi 6800 jest w normie, wiec sie nie zamartwiam. Glowa do gory!

Wiolu - no pewnie ze przekarmiac nie mozna. Ja tylko myslalam ze moze jak zje wiecej wieczorem to oszczedzi ci choc jednej pobudki. Ale pewnie juz ten schemat wyprobowalas, a pozatym jak maly jest juz najedzony to na sile nie dasz:)
Zycze Ci zebys jak najszybciej przesypiala nocki. Trzymaj sie dzielnie!

O,ja też muszę spróbować z wodą bo Oliwierek 2,3 razy od zaśnięcia ok 19.30-20 płacze przez sen,jak się troszkę wybudzi,daję mu smoka,a jak wypluwa i dalej płacze to daję cyca,rzeczywiście chwilkę ciągnie i zaraz zasypia spokojnie,ale czasem je dłużej więc kiedy wiadomo,że dziecko naprawdę jest głodne a kiedy chce tylko pociamkać z piersi? Do tego czasem wydaje mi się,że śni mu się coś złego bo budzi mnie jego wrzask dosłownie,wtedy przytula sie spokojnie do cycusia i zasypia po chwili...

Dobre okreslenie w tym wrzaskiem Olu:tak: Nadia tez potrafi cały dom postawić na nogi gdy się jej coś złego przysni.Jakby ze skóry obdzierali:-D :-D

Właśnie Olu kłopot w tym, że nie wiadomo;-) U nas na szczęście wszytsko się samo z czasem uregulowało tak, że w nocy się nie domaga papu. Czasem jeszcze się obudzi w nocy ale to naprawdę rzadkość.

no mój zasypia dopiero o 22-giej, potem około 1-szej pobudka, około 3-tej i około 6-tej i spi do 8-ej. czasem ciągnie dłużej a czasem tylko weźmie do buzi i śpi dalej.

reklama
no już dziś wiem, zę indyk w pomidorach szybko nie przejdzie-mały aż udaje, że się dławi tak tego nie lubi

Do góry