reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie naszych maluszkow

a moja córcia wczoraj zjdała mleczko o 13 potem o 15 troszkę zupki i nic do 4 rano nie chciała był krzyk i tyle:szok: prawie siła wcisnęłam, chyba ząbki idą:sick:

reklama
emillinko,ja tez mam ostatnio niejadka,owszem,troszke zje ale w polowie posilku zaczyna sie plucie:-p i koniec jedzenia:eek: :sick: i zaloze sie ze to nie zabki tylko mam malego zlosliwca w domku;-)

no to super, że nic nie wyłazi
a ja Olu w końcu dostałam hippa, rzeczywiście, fajne ma smaki, a te kaszki na dobranoc sa bardzo smaczne

Olu..moja siostra nawiozla duzo jedzonka z Gerbera z Pl...w tym wlasnie ten deserek..daje mu go juz od czasu jak 8 mies skonczyl..i jest zachwycony:tak: ...takie to pyszne!!:):-)
Wiekszy problem mamy z obiadkami..Brian czesto cos wymiotuje:eek: ..sama uz nie wiem dlaczego,widac ze glodny..chetnie je..a pozniej naraz...wszystko mamy na ubranku.martwie sie ze to cos z woda..bo od miesiaca w miescie gdzie mieszkam..jest jakas bakteria w wodzie..trzeba ze 2..3 razy gotowac wode..bo inaczej biegunka i bole brzucha..wielu ludzi juz to dopadlo..w tym moja siostre..tyle ze sie dziwie..bo bardzo uwazam jaka wode daje briankowi..w czym myje smoczek..etc...i pomyslec ze tak bedzie az do wakacji...:(...majatek na ta butelkowana stracimy..:no:

Iwonko,mam nadzieje ze sobie poradziliscie z tymi bakteriami:baffled:

Dziewczyny chce sie was poradzic...Oliwier przez 2 miesiace przybyl mi na wadze tylko 200 gram,wazy 9200:eek: a 20 lutego wazyl 9 kg...postanowilismy z lekarzem ze zaczne go dokarmiac butla z mleczkiem Enfamil Premium 2,ponoc najlepsze mleko na rynku:dry: :confused: Problem w tym,ze maly...wogole nie chce wziac tego do ust,na widok mleka w butli dostaje szalu,rzuca sie i pluje:sick: mam z tym niemaly klopot bo w soboty mnie nie ma caly dzien i Olis musi jesc przeciez mleczko a ja nie dam rady juz sciagnac na zapas swojego:no: i chce zeby wreszcie wiecej zjadal,a ja swojego pokarmu juz zbyt duzo nie mam...poradzcie,jak mam go przekonac do butelki? Czy ktoras miala taki problem z przestawiniem na mleko modyfikowane?

Olu ja mam taki problem bo ja w dzien juz wogole nie karmie no i chcialam mala przestwaic na sztuczne mleko mam w domu chyba wszystkie mozliwe rodzaje rzonych firm a ona i tak nie chce nawet jak jest bardzo glodna to zaciska zabki i nie chce ale ja rozmawialam z pediatra i ta powiedziala zeby na sile nie wmuszac bo poprostu moze byc tak ze mleko modyfikowane ma calkiem inny smak od mleka mamy i dziecko moze sie nie przestwaic na nie wogole...za to kazala podawac mi posiki w ktorych jakas ilosc mleka wystepuje np.kaszki mleczno-ryzowe,czy owoce z jogurtem Hippa itd.

Ja probowalam wszystkiego i mieszalam mleko modyfikowane ze swoim zeby mala poznala smak ale nic to niedawalo,ona nawet kaszki nie zje na tym mleku dlatego caly czas jemy tylko mleczno-ryzowe ale Ty sprobuj Olisiowi zrobic kaszke ryzowa w jakims dobrym smaku na tym mlekczu moze mu akurat posmakuje.....Zyczymy powodzenia...;-)

Olu ja mialam podobny problem i kiedys niechcacy za bardzo przygrzalam ta papke na noc od hippa i podalam ja w butelce! Tak Allankowi posmakowalo ze pozniej pil nawet mleko sztuczne i teraz nie ma problemu! Kazde dzecko jest inne i oczywiscie trzeba wybrobowac roznych sposobow! Zyczew powodzenia!!!

reklama
Dzieki Iwonka i kreciku!
Ja chyba wiem czemu Oliwier tak bardzo sie krzywi na smak tego Enfamilu-to mleko dla alergików!!!!:tak: A Olis akurat na bialko mleka nie ma uczulenia wiec chyba kupie mu normalne Bebiko albo Hippa i sprobuje a jak to nie wyjdzie to nadal pokarmie cycem do roczku a potem to juz wprowadze mleko smakowe np Hippa Mleko i Owoce...

Do góry