reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Karmienie naszych maluszkow

martag, serdecznie zapraszam! Podczas pobytu w Polsce mozesz do nas wpasc :)

Ostatnio Kaji podalam barszczyk z botwinką oraz ziemniaczkami a na deser truskawki. Z poczatku sie krzywila bo choc czerwone to nie bardzo slodkie, ale dzis wcinala jak szalona. Bardzo sie ciesze bo to najlepsze witaminki!!

reklama
u nas tez zupki sa na topie, juz byla buraczkowa, rosol, tzw smieciowka czyli warzywna, no a ostatnio kapusniak. I wszystko jest dobre, ale na jeden, dwa dni, pozniej sie nudzi:tak:

Oliś uwielbia domowe zupki,ale muszą byc zmiksowane,grudełki wypluwa...;-( Dziś jadł smieciówkę z kalafiorem,brokułem,fasolką,ziemniakiem,marchewką,pietruszką,selerem i piersią z kurczaczka,zagęszczone kleikiem ryzowym ;-)

a my zaliczyłyśmy już truskawki i to w jakiej ilości:szok::szok::szok: Wiktorcia zajada sie nimi jak szalona, oczywiście muszą być rozgniecione i z cukrem bo inaczej pluje:-D wczoraj zajadała aż sie uszy trzesły, nic jej nie wyskoczyło więc dziś znowu dostala z makaronem:-) jakby mogła to by cały kg wszamała:-p:laugh2:

Asiu, my dajemy truskawki bez cukru. Zazwyczaj dziele ja na 4 czesci bo gniecione nie przejda. Na poczatku Kaja sie krzywila bo nie sa one za slodkie ale teraz je bez problemu. :tak:
My chyba tez podamy z makaronikiem jutro... trzeba korzystac bo juz sie koncza :-(

kurcze moze jeszcze raz spróbuję dać jej same truskawki bez cukru-może akurat się skusi;-)chociaż ja sama osobiście też wolę truskawki w postaci koktajlu więc czego tu oczekiwać od małej:sorry2::-D
dzisiaj dostała tosta z dzemem:-p i drugiego z serem żołtym:dry:matka szaleje:laugh2::laugh2::laugh2:

Asiu, u mnie bylo tak ze Kaja miala ochote na truskawke ale wypinala jezyk, w koncu sprobowala kawaleczek a potem sama zaczela otwierac dziubek... poszukaj takich slodszych ;-).
Co do tostow... na sniadanie Kaja zawsze je butle okolo 8.00 rano a podczas mojego dniadania kolo 8.30 wcina jeszcze buleczke z szyneczka... kupuje jej taka tradycyjna sucha, mozna powiedziec ze najbardziej naturalna.

Też dałam truskawek zasmakować dziecku niestety Adriankowi wyszło uczulenie na brzuszku no i nic z tego a chcialam mu zrobic tort truskawkowy na urodzinki.
Zreszta sama juz nie wiem mały i tak tylko biszkopta z tego tortu zasakuje a szkoda.

reklama
Nadia ma uczulenie na buzi i podejrzewam truskawki.Narazie je odstawiłam.A szkoda, bo nawet je polubiła.Ja to wprost za nimi przepadam.

Do góry