• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie naturalne, diety mam

No ja bym zapelniala okolo 100ml z takiego woreczka :tak: chce sobie zrobic kilka rezerw - tak z 5 woreczkow chociaz zeby bylo cos na zapas jak wychodze z domu. No ale odciagniecie graniczy z cudem :-( Caly czas mam pokarmu na styk od karmienia do karmienia. Przed karmieniem jak sciagne to jest ok 80-100ml z obu piersi no ale to Maciek i tak zje od razu, no a po karmieniu zostaje moze z 10ml do odciagniecia. Jedyny ratunek to byloby odciagac pokarm w nocy - gdy maly spi po 6-7 godzin bo wtedy jest go wiecej. Jednak tez sie boje tak robic, bo Jak odciagne np w nocy po 3 godzinach a Maciek sie akurat wybudzi :eek: Z dziecmi nigdy nie wiadomo...
No chyba bede musiala jeszcze troszke postymulowac laktatorem ilosc pokarmu :-p Zebym mogla znow jak na poczatku odciagac po 100ml zaraz po karmieniu :-D

reklama
No właśnie jak długo pokarm może być w zamrażalniku??? Ja mam trochę zapasów i boję się ze będę musiała to wylać. Na razie nie mam potrzeby dawać małej pokarmu z butli.

Ja ściągam pokarm do butelki i przelewam do woreczka. Woreczki mam napełnione po 120 ml. Dla Karola to akurat (a i więcej nie uzbieram pewnie). Mam osobny zamrażalnik więc mogą trochę poleżeć.
Ja podobnie jak Antar wolę podać moje mleko np. do kaszy. A często przydaje się, kiedy mąż ma dyżur przy małym.

my juz problem jezyczka mamy z glowy. bylismy w szpitalu i tak zrobili jej zabieg podciecia co trwalo moze z 1 minutke i zero placzu przy tym. kazali mi sie przygotowac do karmienia Maji, zabrali ja i zaraz mialam ja juz z powrotem przy sobie :-) jestem bardzo szczesliwa z tego powodu ale za to Maja tak sie przyzwyczaila do picia z butelki w dzien ze denerwuje sie jak ja przystawiam do piersi wiec chyba pozostaniemy na odciaganiu mleczka i podawaniu go z butelki :sorry:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry