• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie naturalne, diety mam

Ja już sama nie wiem. Aż mi głupio o tym pisac, nikt nie wie ile mnie to kosztuje i nie wiem kurcze dlaczego. Mój terapeuta twierdzi że to oznaka że nie jestem zdrowa bo swoje kłopoty z jedzeniem przekładam na Zosię i przez te nerwy naprawdę mogę stracic pokarm. Jestem beznadziejna ale naprawde nie wiem czemu tak robię, czemu się martwię non stop o laktację. Czasem ( aż mi wstyd i czuję się z tym okropnie) myslę że Zosia byłaby szczęśliwsza gdyby była na butli bo ja bym wiedziała że na 100% nie głoduje przeze mnie, czasem butelka mi się kojarzy z ulgą... A co do obiektywnych oznak że mam problem z pokarmem, to takie że zawsze miałam mały biust i teraz też mam mały i nie wyglądam jak matka karmiąca, poza tym piersi miewam tak miękkie że Zosia ma kłopoty z uchwyceniem brodawki.
Staram się wyluzowac ale nie bardzo mi to wychodzi:( Za bardzo chcę karmic chyba.

Antar ja mam takie miękkie i do tego obwisłe :-p;-)że masakra !!!!
Chyba Ci wyśle zdjęcia na priva moich gołych cycków to uwierzysz :-D:-D:-D
ONE MAJĄ BYĆ MIĘKKIE!!!!!! :laugh2:
Karm i zajmij swoją uwagę córeczką bo zrobisz jej krzywdę zamęczając siebie NIEPOTRZEBNYMI obawami
BĘDZIE DOBRZE ....walcz z tym tak jak kiedyś wygrałaś ze swoimi słabościami
POTRAFISZ I ZROBISZ TO :-):-):-)
Wierzę w Ciebie i nie zawiedź GŁOWA DO GÓRY !!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Antar MASZ MEGA DUUUZO POKARMU!!!!!!!!!!!!! JA JAK SCIAGAM W DZIEN PRZED KARMIENIEM TO OK. 150 ML Z OBU PIERSI SCIAGNE!!!!!!!!! I MAKS ROSNIE JAK NA DROZDZACH. Tylko w nocy mam więcej pokarmu i rano. do tego zaznacze, ze mam STRASZNE FLAKI. WIEC NIE WKRĘCAJ SOBIE TAKICH GLUPOT. MASZ DUZO POKARMU I BAAARDZO WARTOSCIOWEGO. Zosia widocznie teraz potrzebuje częsciej jedzenia, albo zaczyna się ząbkowanie i dlatego się budzi. Napewno nie jest to wina pokarmu. Moj Maks tez sie tak budzil, a potem z dnia na dzien zacząl spac długo.

antar nie wkurzaj mnie nawet, bo w kompleksy popadnę... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::zawstydzona/y::-p
wyrzucaj ten laktator lub daj na allegro, co by cię nie kusił już...:tak:;-)
ja niekiedy nie mam co odciagnąć :tak::tak::tak:
a jak Amela wisiała mi tak przy cycu pewnego pieknego dnia to nawału dostałam...:confused2:

my juz problem jezyczka mamy z glowy. bylismy w szpitalu i tak zrobili jej zabieg podciecia co trwalo moze z 1 minutke i zero placzu przy tym. kazali mi sie przygotowac do karmienia Maji, zabrali ja i zaraz mialam ja juz z powrotem przy sobie :-) jestem bardzo szczesliwa z tego powodu ale za to Maja tak sie przyzwyczaila do picia z butelki w dzien ze denerwuje sie jak ja przystawiam do piersi wiec chyba pozostaniemy na odciaganiu mleczka i podawaniu go z butelki :sorry:
To super,ze macie to z glowy:tak::-)
A jakiej butelki uzywasz dla malej??Jezeli zalezy ci na przystawianiu do piersi to kup tommee tippee,smoczki sa imitacja piersi kobiecej i moze pomoga przystawic malutka jak zacznie pic z tej butli.
Antar,ale dlaczego ty uwazasz ze Zosia sie nie najada albo ze masz za malo mleka dla niej?Przeciez jej waga powinna cie przekonywac ze swietnie wam idzie.Z glodu chyba tez nie placze?

Dziewczyny wy wiecie ile macie pokarmu w piersiach tuz przed karmieniem, czy któras kiedyś ściągnęła laktatorem przed karmieniem. Mi się wydaje że mam mlutko pokarmu. W nocy udało mi się z jednej piersi co 2 ,5 godziny ściągnąc 90ml a potem po 3 godzinach 105. To chyba strasznie mało , Zosia je na pewno więcej. Z drugiej nie ściągałam bo zostawiłam ją dla Zosi . Nie wiem co o tym myślec...Wy karmicie z obydwu piersi, czy z jednej na jedno karmienie?

Ciesz sie ;-) ja mam w jednej ok 40-50 ml i nie ma mowy o odciagnieciu na zapas :-p karmie z obydwu piersi

Ponoc pokarm kobiecy trawi sie 2,5 godziny wiec wydaje sie ze tyle maluch powinien wytrzymac bez jedzenia... Z drugiej strony bywa i tak ze w momencie przystawienie dziecka zaczyna naplywac wiecej pokarmu w miare jak ono ssa i pobudza brodawki - ja czuje jak mi pokarm naplywa w trakcie karmienia (gdy maly jest przy jednej piersi czuje to w tej drugiej)

ja piję kefiry. To tańsza wersja actimela :)

Pytam o to poniewaz czytalam ze jedzenie produktow zawieraqjacych probiotykui wplywa tez dobrze na uklad pokarmowy dziecka i na jego trawienie. W aptece polecili mi Acidolac do podawania dziecku zeby sie unormowalo trawienie, ale gdyby naprawde wystarczalo abym ja jadla produkty zawierajace skladniki budujace flore bakteryjna to wolalabym tak niz podawac to malemu ;-)

Antar- liczysz dziecku mleczko jak baba na diecie -cud kalorie!!!:angry::angry::angry: daj se luz!!! terapeuta ma dużo racji niestety...:-(
ja chcę zgromadzić pokarm na zapas- wczoraj próbowałam w dzień po karmieniu - a Hanka wciągnęła papu z obu piersi (!)- ściągnęłam tylko 20 ml!! z obu!!:zawstydzona/y::-( a potem dałam jej go z butelki- i skubana nie chciała za bardzo pić, nie wiem, jak to będzie, jak ją Babci z mleczkiem zostawię?? może jak będzie głodna to pociągnie lepiej...

jak przyjdą woreczki, które zamówiłam spróbuję odciągnąć w nocy po karmieniu...
muszę tego pokarmu coś pochomikować na przyszły tydzień...

Antar- i która z nas ma problem z pokarmem??;-) i wierz mi- nie martwię się, że Hanka czasem w ciągu dnia co godzinkę chce jesć!! chlas ja do cyca i niech ma!
i cycki też mam jak Afrykanka:-D mięciutki i wiszące zgodnie z działaniem siły grawitacji ;-)

martussa albo sprobuj inny smoczek kupic :tak: moze tak zadziala.... No u mnie czasu ze sciaganiem pokarmu na zapas odeszly w zapomnienie :-( Tylko przez pierwsze trzy tygodnie mi sie udawalo, teraz moge o tym zapomniec i nie chca sie piersi rozkrecic w produkcji :sorry:
gdy zostawiam malego z babacia mamy w zapasie mleczko modyfikowane Humany na wszelki wypadek gdyby zrobil sie glodny - a tak to karmie go zawsze przed wyjsciem i wychodze max na 2 godz :baffled:

reklama
Pytam o to poniewaz czytalam ze jedzenie produktow zawieraqjacych probiotykui wplywa tez dobrze na uklad pokarmowy dziecka i na jego trawienie. W aptece polecili mi Acidolac do podawania dziecku zeby sie unormowalo trawienie, ale gdyby naprawde wystarczalo abym ja jadla produkty zawierajace skladniki budujace flore bakteryjna to wolalabym tak niz podawac to malemu ;-)
Nimfii dobre sa jeszcze takie specjalne krople probiotyczne,tak na marginesie,jak chcesz to wkleje ci link z info.Tylko,ze w lodowce trzeba je trzymac.
Mi w Polsce lekarka mowila,ze probiotyki mozna dawac dziecku,ale nie wolno tego robic zbyt czesto,bo organizm przestaje w pewnym momencie sam wytwarzac te bakteir w organizmie .Jak jest tylko potrzeba,to sie podaje;-)
Martussa
juz pisalam wczesniej,moze butelka tommee tippee pomoze przy podwojnym karmieniu,fajne sa smoczki tej firmy,imituja piers kobieca:tak:;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry