reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Karmienie naturalne, diety mam

Miki- bardzo podobnie je i Hania, tylko między obiadem a deserem cyc i w nocy też- choć dziś dopiero o 5 nad ranem :) a drzemki- różnie, zależy od dnia, nie ma reguły czasem są dwie czasem trzy tak po 15-60 minut:confused:

reklama
aga No ale teraz miałam wakacje to mam tylko Barta na głowie, no a później to wmawiam sobie że na piątym roku to mnie już raczej nie wywalą ;-)

zajęć na V roku niewiele, a praca nie zając ;-)

Zuzia śpi ładnie, zawsze godzinę po karmieniu po 30-60 min czasem krócej, no i całą noc od maja już przesypia. Tylko tak jak Juri odstawia od jakieś czasu cyrki przed zaśnięciem, bo koniecznie chce się na brzuch przekręcić, a na brzuchu nie umie zasnąć. Obkładam ją wtedy poduszkami dookoła, ale coraz mniej to daje.

hooba :szok::szok::szok: 10-20 pobudek, ja bym chyba oszalała, a ty chyba jeszcze się uczysz do tego. Nic innego mi nie pozostaje jak tylko ci współczuć i cieszyć się tym co mam.

i mnie tez wspolczuc :-D bo wlasnie zakonczyl mi sie 3 tygodniowy maraton gdzie musialam wstawac po 10-15 razy w nocy :tak: noc w noc budzil sie maluszek zeby mu podac smoczka, podac herbatke do picia albo przytulic :sorry2: karmie sztucznym jedzonkiem, a maly w nocy mi sie nie budzi ani raz zeby zjesc mleczko - sniadanie zjada dopiero o 5 rano. Przez takie noce jestem ja zombie i w ciagu dnia spie niemal za kazdym razem gdy i dziecko spi :-p Na szczescie mam pomoc rodzicow i meza w ciagu dnia wiec jakos da sie przetrwac. Teraz dwie noce z rzedu byly normalne - tylko 3 pobudki w nocy :-D boshhh jaka jestes szczesliwa :-D:-D:-D

A jak Wasze dzieci śpią w ciągu dnia?

Moj maluszek jest spiochem... poza tym ze wybudza sie w nocy czesto, to w ciagu dnia wstaje o 8,
pobawi sie do 10 i zasypia na godzinke,
o 12 idziemy na spacer i na spacerze zasypia na godzinke,
potem ma godzinna drzemke ok 16 i gdy sie juz obudzi przetrzymuje go do 19-20 a wtedy zasypia juz na noc :tak:

oj mój Nikodem to też dużo śpi bo on po mamusi jest śpioch. Pobudka o 7 później o 9 cyc i spanie do 11 no i ok 13,30 cyc i spanie do 15 . Później jeszcze zasypia ok 17 na 15-30 min i o 19-19,30 spanko na noc ok 5 cycolenie i powtórka z rozrywki

no właśnie tak się zastanawiam dlaczego on tak śpi i doszłam do wniosku ,że chyba z nudów:-D:-D:-D nie ,nie u nas to chyba rodzinne bo starszaki to były ,są i pewnie będą straszna śpiochy. No właśnie mnie to cieszy bo bez BB nie wiem jak bym mogła żyć:-D:-D;-);-):-p:-p

reklama
Hobba Ja nie jem tylko fasoli, grochu i kapusty no i bardzo ostrych przypraw ...reszte raczej palaszuje;-)

A co do mojego karmienia ...wszystko wrocilo do normy ..zmienilam malej pozycje na futbolowa (spod pachy) i jest spoko :-)....chociaz cycka daje jej dwa razy dziennie ..wiecej nie chce :confused2:

Do góry