reklama

Karmienie

no ja daję też kalafiorowe obiadki Emci
ale pamiętam jak miałam mała Vi i pisałam na forum list. że jadła kalafiorek to dziewczyny mi pisały że w pl jest po 7 albo 8 miesiącu już dokładnie nie pamiętam.. i że nie powinnam dawać bo wzdęcia i te sprawy ... ale i tak dawałam bo jej smakował a wzdęć nie miałą
a Wy piszecie że są od 4 to w szoku jestem ...;-)

reklama
Ja sobie wypisałam ze słoiczków Hipp, Gerber i Bobovita co jest po 4tym miesiącu:
warzywa: brokuły, szpinak, ziemniak, marchew, por
owoce: banan, gruszka, jabłko, winogrono, morela, owoce leśne, jagody, brzoskwinia, porzeczka, malina, dynia, śliwka :)

Kalafior jest w zupce jarzynowej od 4 miesiąca, ale nie pamiętam której firmy. U nas był jedzony, smakował.

W warzywach po 4 miesiącu jest też seler i pietruszka.

Kupiłam 1-e ciasteczka z hippa po 7m-cu, które podaje się jako kaszka po 5. Zrobiłam eksperyment 1 ciastko rozpuściłam w moim mleku a potem dodałam do połowy deserka marchew-jabłko. Zjadł wszystko, a teraz czekam na ewentualne reakcje.
Ziemniaków, kalafiora, dyni i brokuł jeszcze nie podawałam. Planuję w tym tyg. ugotować dynię :-)

W tym poradniku jest napisane,że gruszka od 6tego miesiąca a ja miałam jakiś słoik na którym było napisane,że od 4tego (chyba z Gerbera).

Ja dziś zaserwowałam Igorowi na obiad kalafiorka i mięsko z kurczaka (delikatny kurczak z Gerbera). Wcinał i krzyczał że chce jeszcze. Pies wyczuł zapachy i kręcił się koło młodego z nadzieją,że coś mu skapnie.

reklama
A ja się pochwalę moją zupką, a co :-p Ugotowałam dla nas krupnik, odlałam wywar (jeszcze nie przyprawiony), zmiksowałam z ziemniakiem, marchewką, pietruszką i selerem i podałam Purchawce :-) Jeszcze nic nie jadła z takim zachwytem :-)

Chwalipięta :-D:zawstydzona/y::-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry