reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie

reklama
karolq bo to nie jest groszek :-p
tylko to są takie kuleczki ciasta takiego jak hmmm na karpatkę albo na ptysie co jest
z tym ż enie jest słodkie i to wsypujesz do zupy jako grzanki albo zamiast makaronu np :-p

Kamcia ja nie dawałam ale nie widzę przeciwskazań, groszek ptysiowy robi się miękki zupie. Nadia je płatki takie normalne już np. cookie z neste a one są twardsze niż groszek ptysiowy.

stynko ja daje ten groszek dziewczynkom do zup czasami jak robię na szybko albo zupa jest z "wczoraj" a nie chce mi się makaronu gotowac :-p
tylko pytałam czy któraś z was daje hih
patrzyłam kiedyś na skład tego groszku i nie ma nic strasznego w nim ;-) więc zaczęłam dawać :-)
VI nie przepada ale Emka lubi

a z płatków takich zwykłytch daje niesquika tylko i to sporadycznie , częściej Vice :-)

Dziewczyny jak tam z piciem waszych dzieciaczków w ciągu dnia. Mój młody pije strasznie dużo. Wczoraj podliczyłam jego spożycie płynów wyszło 830ml wody/ herbatki + 150 ml mleka nad ranem i 300ml mleka przed spaniem.
Kurde nie wiem czy ograniczyć mu trochę to picie:(

reklama
Jolek, o w mordę;-) Julek o takim spożyciu może pomarzyć:-D
A tak serio, interesowałam się kiedyś tym tematem i wyczytałam, że dziecko powinno spożywać 100 ml wody na każdy kilogram ciała do wagi 10 kg. Później 50 ml na każdy następny kg. Czyli dziecko o wadze 12 kg powinno wypijać 10x100 ml = 1000 ml + 2x50 ml = 100 ml, łącznie 1,1 litra. W tej liczbie mają się mieścić napoje, mleko, woda zawarta w zupach, owocach, jogurtach itp.
Czyli aż tak bardzo za dużo Igi nie wypija. Julek pije 0,5 litra mleka dziennie + ok 300 ml innego płynu + woda zawarta w innych produktach.

Do góry