reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Mama &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Jestem ma maxa wk.....na dachu jeszcze nie dokończyli deszcz pada i kapie nam na głowe. Co chwila folie trzeba poprawiać...achh...

reklama
:happy2:Hej Babeczki
U mnie złych zdarzeń ciąg dalszy.... Od soboty walczę z wirusówką-jelitówką:crazy:, no czegoś takiego to jeszcze w swoim zyciu nie przerabiałam. Miałam mega mdłości itd. Heheh, dobrze że ten miesiąc był bez staranek, bo tak to juz pewnie wbiłabym sobie w mózgownice - że to pewnie "ciążowe mdłości" a nie jakaś wirusówka:sorry2: No ale dzisiaj powoli wracam do rzeczywistości.
Troche nadrobiłam zaległości i po pierwsze Mama05 - pieknie napisałas o tych swoich dzieciątkach, aż mnie cos w środku ścisnęlo ze wzruszenia...
Kahaka - gratuluję zwierzaka-prosiaka :rofl2:. Fajnie mieć w domu żywe stworzonko. Ja mam psinkę i kocham ją bardzo. Cudnie wchodzi się do domu jak wyskakuje ci od progu taki rozradowany zwierzak.
Kamia - zazdroszczę ciąży ;-) ale współczuję - mdłości. Ja jak byłam w ciązy bardzo źle to wspominam. Męczyły mnie prawie do 5-tego miesiąca. Umycie zębów to był nie lada wysiłek. I jak sobie pomyslę o drugiej ciązy to najbardziej boję się włąsnie tych mdłości:szok: A co do sytuacji w pracy to ja najbardziej boję sie właśnie reakcji szefa, jak sie okarze że ja też zajdę w ciążę (mmmm.... taką mam nadzieję,że kiedyś wkońcu się uda zajść). Bo dwie pracownice z jednego działu naraz w ciązy to juz spory problem. No ale trudno. Nie chcę czekać. Najwyżej bedzie mnie czekała nieprzyjemna rozmowa z szefem i tyle. Dziecko jest dla mnie najważniejsze.
Mononoke, jak czytam o twoich przejściach na uczelni to widzę że wszędzie jest tak samo i nic sie nie zmieniło. Ciesze się że mam juz ten etap za sobą. Ale, jak ja bym za to chciała byc na etapie urządzania domu tak jak ty.......:happy::happy::happy: Ja narazie szukam działki, co nie jest takie proste bo albo lokalizacja nie ta albo cena kosmiczna. Ale myslę, że z takimi decyzjami nie ma co sie spieszyć, bo to musi być TO MIEJSCE na ziemi.
Buzialki kochane, uciekam sie położyc bo znowu wraca fala mdłości. Pozdrawiam Was wszystkie i uważajcie na siebie, bo wirusy szaleją.

Poziomki: w mojej gazetce jest kalendarz ciążowy i przy 8 tygodniu jest napisane, żeby sobie kupić większy stanik na grubych ramiączkach, bo piersi są wyraźnie pełniejsze. :) Ale nie taki super bo potem będzie trzeba jeszcze większy kupić....

Ciekawe czy to się wszystko tak książkowo sprawdza... ;)

Kamia: o mdłościach piszą, żeby starać się unikać uczucia głodu... jedz 6 małych posiłków zamiast 3 głównych... Rano nie wstawaj z łóżka zanim nie zjesz jakiejś małej przekąski-zawsze miej coś przy łóżku... W łagodzeniu nudności może pomóc herbatka imbirowa. Do lekkiego naparu herbaty dodaj plasterki świeżego lub szczyptę-dwie sproszkowanego imbiru.

Mam nadzieję, że Ci pomoże :)

Ostatnia edycja:
POZIOMKI- dziękuuuuje kochana za &&&&&&&&&&&&&..i wspolczuje z dachem-niech sie uwijają chlopaki !!!

NIKITA- dzieki...mnie tez dzieci wzruszają a teraz (przy staraniach) jeszcze bardziej..tez pamietam jak to bylo myc zeby w ciązy :):)))wyczyn jak smok:)

MARTUSIA- cześć:)

KAHAKA- jak tam prosiak :):):):))))))))

Hej dziewczynki :)
Mój Prosiaczek dalej trochę przerażony i siedzi cichutko w kąciku. Ucieka jak go chcę wziąć na ręce :-( ale daję mu marchewki, to może mnie pokocha :-D
mama05, trzymam bardzo mocno kciukasy za usg i wyniki męża!!! :tak:
I już się pogubiłam, co której odpisać....
U mnie @ jeszcze nie ma, ale na pewno jutro będzie- zawsze mam z rana.
Jutro siedzę w szkole od 8 do 17, bo najpierw mam w swojej klasie 5 lekcji, a potem zastępstwo koleżankę w zerówce - druga zmiana :baffled:
LILITH, Ty trochę obeznana w tematach NPR więc zapytam: 13 dni fl to chyba ok?? Bez wspomagaczy żadnych.

reklama
Hej Dziewuszki. Oczywiście że byłam u lekarza z tym moim problem i pani doktór powiedziała że to normalne. Więc postanowiłam zmienić lekarza, wizytę mam na 14 października. Zrobiłam prywatnie usg i wszystko jest chyba ok. Nie znam się na tym badaniu. Ale Wam napiszę :) Oto wynik badania usg:

Uzyskano echo macicy o wymiarze trzonu: długość 68mm, grubość 27mm, echogeniczność jednorodna. Obraz endometrium o szerokość echa do 4mm z zatartym echem centralnym i widocznym regularnym halo w mięśniówce. Oba przydatki bez cech torbieli. Jajniki drobno pęcherzykowate: prawy 39mm x 21mm z 9mm pęcherzykami Graafa, lewy 30mm x 15mm z 6-7mm pęcherzykami Graafa. Cech wolnego płynu w dole jamy brzusznej nie zarejestrowano. Całość obrazu przemawia za narządem rodnym z niskim endometrium i brakiem cech dojrzewania pęcherzyków Graafa w obu jajnikach.

Ostatnia edycja:
Do góry