• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

mi czasami się też brzunio stawia i wtedy tak jak u iwosz jest twardy po całości i zdecydowanie inaczej odczuwa sie to niż wypychanie dupki w okolicach pępka, to zupełnie inny rodzj dyskomfortu niż kiedy dzidzia coś gdzieś wtyka lub wystawia i też nie czuję wtedy ruchów

reklama
Mój brzuchol to dopiero ze dwa razy się "postawił" (cały twardy!)
I w przeciwieństwei do ruchów malucha (nawet tych bolesnych;D), nie zaliczam tego do przyjemnych odczuć

cały twardy to ja chyba nnidgy nie miałam
uuffff
juz zaczynalam sie martwić ale chyba jest dobrze jeszzce zapytam ginka ;)

No to ja niestey ostatnio wieczór w sobotę i prawie całą niedzielę miałam twardy brzuchol. Ale jak w poniedziałek w miarę przeszło to stwierdziłam, że to chyba normalne. Generalnie dziś też miewam to uczucie. Z czego to w goóel wynika? Zgłosić się z tym teraz do lekarza? Bo wizytę mam za tydzień.

A mi się robi taka kulka bardzo wysoko - jakby pomiędzy żebrami. Ale to chyba mięsień, bo jak się podnoszę z łóżka to mi się brzuszek robi w kształcie trójkląta :) Dziewczyny twardnienie brzuszka to chyba normalne na tym etapie ciąży - w końcu macica się przygotowuje do porodu, ale dla pewności spytajcie learzy.

jest normalne dopóki nie jest regularne i bolesne - to tzw. skurcze Braxtona - Hicksa - macica sobie trenuje; ale zawsze przy wszelkich wątpliwościach trzeba pytać lekarza - mój mi powiedział, że do 10 w ciągu doby jest ok; ale zapytajcie swojego...

ja w końcu doszłam do tego, czemu wstaję z twardym brzuchem po nocy - Fasol sobie używa w nocy na całego. usnęłam z ręką na brzuchu, a obudziła mnie skacząca ręka. ;D

reklama
a mnie dwie giczałki wciśnięte pod żebra po prawej stronie! :laugh: :laugh:
... choć w tym momencie nie było mi do śmiechu ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry