• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

catherinka pisze:
Dokładnie, momentami to się tak rozpycha, że mam wrażenie, że mi brzuch pęknie :-)
Wtedy proszę go/ją, żeby się nie przeciągał  ;D

i myslisz, że posłucha Twoich gróźb i próśb?? ;) moja ma to w nosie ;)
wczoraj lekko odpychałam jej nóżki spod moich cycorków, bo nie mogłam siedzieć, ale ona była silniejsza i postawiła na swoim, musiałam się po prostu położyć, by jej było wygodnie ;D

reklama
dziewczyny,a ile orientacyjnie naliczycie ruchów maleństwa w ciągu 12 h? u mnie występują duże rozbierzności pomiędzy jednym a drugim dniem, czy wy też tak macie?

maga ruchy malucha liczy się w ciągu godziny aktywności dziecka i tak w ciągu jednej godziny powinnaś naliczyć min 10 ruchów, zwykle zajmuje to parę minut ale jeśli w ciągu godz nie naliczysz 10 ruchów , to wtedy trzeba zjeść coś lekkiego , położyć się i znowu spróbować, jak dalej nic to na ktg, tylko pamiętaj żeby nie liczyć ruchów jak mała spi bo się tylko zestresujesz, mój lekarz kazał mi tak robić 2 do 4 razy dziennie , a jeśli chodzi o cykl 12 godzinny to wygląda to bardzo różnie i zależy jaki maluch ma dzień- dobry czy zły
mam nadzieję że za bardzo nie zagmatwałam

mój dzisiaj wariacje wczoeraj ledwo przeciąganie rozpychanie
dzidizolki mjaą swoje dni i godziny

też słysząłam że liczy się w ciągu godziny jak pisze fionka

reklama
Dokładnie, na SR dostaliśmy kartę ruchów płodu i tam rano (tudzież o innej porze kiedy się obudzimy ;D) należy liczyć 10 ruchów i zaznaczać na diagramie. I ważne jest, żeby jak najwcześniej ruchy były zaznaczone, ale dopiero jak się poczuje w ciągu kolejnych dwóch dni mniej niż 10 ruchów to należy się zgłosić - tak jest napisane na tej instrukcji.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry