• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

teraz to ja już zgłupiałam, mi ginka kazała liczyć ruchy od 8 00 do 20 00 czyli przez 12 h....jeśli odstępy między ruchami są większe niż 15 minut, mam to zaliczać jako dwa ruchy i zsumować te dane na koniec dnia....widocznie ma ona jakiś inny system

reklama
maga - mi pielegniarka przed wizyta u gin kazala liczyc dokladnie tak samo; tych ruchow ma byc conajmniej 10 w przeciagu 12 h
zapomnialam o to zapytac sie lekarza ale ide jeszcze raz w poniedzialek i juz zanotowalam sobie to pytanie; dam znac jak sie cos dowiem ;)

Też mam tak liczyc- od 9.00 do 21.00. ma byc 10 ruchów.
Za ruch uznać tylko konkretny kopniak, a właściwie całą grupę kopnięć.
Jeśli przez kolejne dwa dni będzie mniej niż 5- zgłosić się do szpitala.
Tylko nie wiem, czemu od 9.00, bo rano od 7.00 do 7.35 juz miałam 10.

mój jest najbardziej ruchliwy od pólnocy do pierwszej; teraz cos niemrawy - muszę go rozruszać; zapisałam się już na pierwsze ktg - na wtorek

mokkate pisze:

mi pielegniarka wytlumaczyla ze jako osobne ruchy liczy sie te co sa w odstepach przynajmniej 15 minut; wiec teoretycznie jezeli dzdzia wierci sie caly czas przez jakies 30 minut to jest to jeden ruch tylko; kolejny powinien byc policzony jezeli wystapil po conajmniej 15 minutach;
a pore kazala mi wybrac sama - moze byc i od 7 do 19 - ale codziennie tak samo ;)

idzia pisze:
mokkate pisze:

mi pielegniarka wytlumaczyla ze jako osobne ruchy liczy sie te co sa w odstepach przynajmniej 15 minut; wiec teoretycznie jezeli dzdzia wierci sie caly czas przez jakies 30 minut to jest to jeden ruch tylko; kolejny powinien byc policzony jezeli wystapil po conajmniej 15 minutach;
a pore kazala mi wybrac sama - moze byc i od 7 do 19 - ale codziennie tak samo ;)

15 min? Mój powiedział 1,5 min. Chyba, że coś źle zrozumiałam...

Właśnie wydrukowałam kartę ruchów płodu i tam pomiary zaznacza się co pół godziny.
Wynikałoby z tego, ze już o 9.30 mozna mieć 10 ruchów.
Będe wdzięczna za informacje, bo na necie są różne szkoły liczenia.

jeju ciężka sprawa z tym liczeniem
mam nadzieje ze mi ginka po wizycie w poniedzialek nie bedzie kazala ::)

reklama
Hmmm, no to mi zrobiłyście mętlik w głowie. Moja gin nie kazała mi dotąd liczyć ruchów. Pyta zawsze, czy odczuwam w miare regularne ruchy, ale nie wdaje się w takie szczegóły. Od wczoraj synuś kopie jakby mniej... Nie wiem, czy to ma coś wspólnego z tym plamieniem i bólami ???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry