• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

Moja lekarka zalecila mi liczenie czy dzidzius poruszyl sie 10 razy w przeciagu godziny. Ma sprobowac robic to codzinnie o tej samej porze, a jak dzidzius nie chce sie ruszac to wypic zimnej wody lub soku, cos zjesc, pochodzic troche.

reklama
U mnie jest róznie z tymi ruchami, ostatnio zauważyłam że Dzidzia zaczyna sie bardzo rozpychać wieczorami (kopniaków juz coraz mniej). I wtedy spokajnie mogę naliczyc 10 ruchów w ciagu godziny a nawet więcej

co do ruchów.....gin nakazał mi prowadzenie karty ruchów bobasa....3 razy dziennie ( rano,popołudniu i wieczorem ) po godzinie....powinam miec na godzine 3-5 i wiecej ruchów....na cały dzien naliczyc 15 ...gdyby było mniej zgłosic sie do szpitala....

Wiecie co, ja tam nie licze dokladnie. Zreszta moj gin tez nic o tym nie mowil. Tylko caly dzien jestem czujna czy sie dzidzia odzywa i tyle. Poza tym, u mnie trudno byloby o taka precyzje ze codziennie o tej samej porze. Moje dziecko ma to chyba po mnie ze nie znosi rutyny i codziennie wariuje w innych godzinach:)

reklama
pytia moj na ktg siedzi cicho jak mysz pod miotla...........w ciagu 30min ani drgnal..............lekarz i polozna trzesli moim brzuszkiem coby go obudzic ale za dibla rady nie dalo.lekarz stwierdzil ze niezly spioszek.jak mnie odlaczyli to sie obudzil.cwaniaczek 8)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry