reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

kiedy ruchy maleństwa?

eee, moja mama poczuła mnie - swoje pierwsze dziecko pod koniec 12 tyg, za to kolejne dzieci siostrę i brata dopiero w 20 tyg, także róznie to bywa z tymi pierwiastkami i wieloródkami :)

reklama
Ja tez chcem:( wieczorem zasypiam z rekami na brzuszku, ale jeszcze nic nie czuje...wczoraj cosik, ale to chyba raczej "burczenie " w brzuchu mi przypominalo.No nic..czekam, czekam...
Pozdrowionka

co do tych pękających baloników to wydaje mi sie że to dzidzia. U mnie poza kilkoma mocniejszymi kopniaczkami to czesto czuję jak sie dzidzia rozpycha, albo właśnie takie leciutkie pukniecia. Czasami to nie wiem czy to dzidzia czy w jelitach coś "pęka". Ale to raczej dzidzia.

Mam skromna nadzieje, ze to nie jelita mi pekaja ;D Gin powiedziala, ze mozliwe ze to dzidzia, niemniej jednak zebym sie nie niecierpliwila, bo maluszek jeszcze malutki i z pewnoscia za 2-3 tyg. wszystko bedzie lepiej czuc.

Powiem szczerze że ja jak leżę wieczorkiem czy rano to czuje cos w brzuszku ale jeszcze się nei łudze i nie chwale bo to jeszcze wczas

Asiu K - gratulacje z powodu skopania. :laugh: Pisze tutaj - bo tamten wątek pewnie niedługo zniknie - no i dobrze

...przekopiuje swoja wypowiedz z innego forum...macie racje, niech sie znajdzie tam, gdzie powinien:)

...moglabym to wszystkim wykrzyczec...chyba poczulam dzisiaj swoja Dzidziulke:) Obudzialam sie o 6.10 i od razu raczki na brzuszek. Nie jestem pewna, ale cos poczulam...na pewno mojego malutkiego Łobuziaka...kopał, kopał. Od razu obudzialm meza i kazalam "sluchac". Smialam sie, ze Malenstwo posluchalo wczorajszych krzykow tatusia, ktory ogladajc mecz caly czas skakał po pokoju i sie wydzierał " kop", "wal", "strzelaj", "dawaj stary, dawaj" i tym podobne. No jakie usluchane Dziecko:)
Az mi sie pracowac nie chce, moglabym teraz caly czas siedziec z dlonmi na brzuszku. Zrobie tak zaraz po pracy.
Dziewczynki prosze sie duzo usmiechac. To Nasz czas!!!
Aha, jesczze jedno...czekam na tel od przyjaciolki, ktora wczoraj mowila, ze mysli, ze jest w ciazy...miala zrobic dzisiaj rano test No i bedzie nas wiecej...ona nie lutowa...ale co tam Dzidzius to Dzidzius, hihihihi
Ale fajnie!

Dzieki Dziewczyny za slowa gratulacji:)

reklama
Do góry