reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

• Starter tematu Starter tematu żużaczek
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Agak, moja kolezanka ma GRACO taki podobny do tego co my planujemy, juz 2 latka mijaja i jak nowy. Co prawda jesli by 2 lata wytrzymał to starczy. Za 2 lata przeprowadzamy sie do własnego domku i wózek moze juz wtedy nawet tone wazyć ;D. A GRACO to po prostu jedyny wózek jaki znaleźliśmy w tej wadze i z takimi parametrami (sprzet, koła). Nie jest to właściwie wybór ale koniecznosć. jesli byś wiedziała coś o innych takich lekkich to polecam się.

reklama
DOSTAŁAM OD ASIOŁKAśmiech pusty ogarnia.............

Stało się to co miało się stać. Wojewoda podlaski Marek Strzaliński unieważnił pierwsze uchwalone na Podlasiu "becikowe". Akcję wyborczego populizmu rozpoczęła gmina Nowe Piekuty. Do klubu „becikowych” dołączył niedawno Białystok. Radni – nie wiedząc skąd mają wziąć pieniądze - uchwalili wypłacanie "becikowego" od czerwca w kwocie około tysiąca złotych za dziecko.
Podobno chcieli w ten sposób przeciwdziałać problemowi niżu demograficznego. Jednak ten ogólnoeuropejski „trynd" jak mawiał niegdyś "towarzysz Dycymber” – jest bardzo złożony, a w naszych warunkach ma postać ogólnokrajowej biedy, powszechnego braku pracy. Polacy racjonalizują planowanie rodziny. Skoro nie ma się z czego utrzymać, to z dziećmi będzie jeszcze trudniej.
Wojewoda zadecydował, że nie ma podstaw prawnych do wypłacania pomocy w Nowych Piektuach, a to oznacza, że wkrótce zawetuje pomysł białostocki. Przyznaję - pomyliłem się w swoich spekulacjach, bowiem sądziłem, że „becikowe” zamiast wojewody zawetuje Regionalna Izba Obrachunkowa.
Z tej historyjki płynie taka mianowicie refleksja. Otóż uchwalić można wszystko. Becikowe, zakaz sprzedaży piwa na stacjach paliw, przyspieszenie nadejścia wiosny itp. Obecnie wszystkie siły rządzące i nie rządzące w Białymstoku chcą aby Białystok został metropolią.
Proponuję uchwalić, że jesteśmy metropolią. I już.

hej " L a s e c z k i - c i ę ż a r ó w e c z k i" ;D Byłam wczoraj na USG u Arcia i lekarz powiedział mi że będziemy mieli
DZIEWCZYNKĘ .... ;D ;D ;D jak się cieszę :laugh: (a teraz coś śmiesznego mój mąż na USG widział wyraźnie siusiaczka ;) hahaha - a niech żyje sobie w tej nie wiedzy :D - skoro nie chce wiedzieć to nie będę mu mówić ;) co lekarz powiedział mi pocichu >:D )
Już się nie mogę doczkać rozwiązania .... ;D
Pozdrawaim w ten piękniutki dzionke :)

Witajcie dziewczyny  :laugh: Szukam kontaktu z ciężarówkami z Białegostoku i chyba dobrze trafiłam. Mam tyle pytań i wątpliwości że czasem mam wrażenie że zwariuję.  >:( A to dopiero początek ...

Minia, witamy serdecznie. Tak to jest, że na poczatku najwięcej pytań, potem powoli "wrastamy" w nowa sytuację. Bardzo sie cieszę, ze znowu jakas cięzaróweczka z mniejszym "przebiegiem" niz ja tutaj będzie, bo smiałam sie do dziewuszek, ze zaraz sama zostane bo one sie powoli beda sypać. Napisz troche o sobie :)

Hej Minia. To na kiedy masz termin - moze tak jak i ja bedziesz sie sypac w listopadzie:) Pozdrawiam serdecznie na naszym przytulnym forum.
No a teraz co do becikowego. Jestem ciekawa po co oni wogole ludzi draznili. Przeciez wiadomo ze niektorzy bardzo sie ucieszyli na ta mysl. Cholera przy pierwszym dziecku sa naprawde duze wydatki. Przeciez trzeba wszystko od poczatku kupowac. A te bydlaki podniosly VAT na wszystkie artykuły dzieciece. Juz mnie to pal licho mam wszystko po Izie ale jest tylu mlodych ludzi ktorzy studiuja i oczekuja potomka. W ich przypadku to przeciez jak zbawienie. Powaznie sie zastanawiam czy nie zacząć protestowac. A swoją drogą to ciekawie by to wyglądało jakby brzuchatki wyszły ze sztandarami na ulice ;D Wiecie co naprawde sie wkurzyłam. Już od dawna wiedziałam ze mieszkam w powalonym miescie no ale teraz juz przegieli. Po cholere wogole zaczynali temat. Ok koncze bo zaraz Was zanudze. Pozdrawiam Was serdecznie - dzisiaj ma byc juz cieplej. Oby.

Hej Agak, poczytaj w watku "becikowe" jak powalona jest Warszawa. tam dodatkowo znaleźli pretekst jak sie nahapać naszym kosztem (kosztem Warszawianek). Coć mi się dzis ze snam porobiło, pół nocy wiercilam się z boku na bok a potem maluch szwungu dostał i zaczął do towarzystwa biegać.

naprawde mozna oszalec w tym kraju. Boze daj mi cierpliwosc byle natychmiast. Przeciez tak byc niemoze ze raz sie mowi jedno a nastepnie drugie. Cholera jakies przepychanki polityczne sa organizowane kosztem ciężarnych kobiet. To skandal.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry