reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

• Starter tematu Starter tematu żużaczek
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Tuśka mordko ;) Wrzuć na luz i zrób sobie jakąś małą przyjemność... Kup sobie coś ładnego albo upitraś coś pyszniastego. A może mały wypadzik na łono natury coraz ładniej się robi :laugh:
Głowa do góry ze wszystkim sobie poradzisz, będziesz wspaniałą mamą :D

reklama
To jest paranoja z tym miesem - równie dobrze nie mogła bys dotykać surowych warzyw i nieczego co ma kontakt z ziemia. Rób spokojnie wszystko, tylko potem myj ręce. Po prostu.. Toxoplazmoza nie przerzera się przez skóre ;D, trzeba to zjeść... a chyba nie oblizujesz rąk przy robieniu kotletów ;D

O Toxo to chyba wiem wszystko ;D, chorowałam na nią przed ciażą i nastraszona przez polskich kretyńskich lekarzy szukalam pomocy u specjaiistów. Fakt, paradoksalnie jestem w lepszej sytuacji bo juz chorowałam - i mam antyciala, ale naprawde, nie tak latwo się tym zarazic. Wystarczy zachowac elementarne zasady higieny - no i nie jesć tatara (ja własnie najprawdopodobniej od jedzenia tatara się zaraziłam , bo lubie go pasjami). Na pocieszenie - ok 70% kobiet w Polsce miało lub ma toxoplazmozę.

Betti ja też czekam na wieści :-)

CO do toksoplazmozy ja jadam całe życie tatar i miałąm koty... i nigdy nie chorowałąm i nie mam przeciwsiał... tak jak Żużaczek mói... czasem nie ma reguł... ale bez przesady :-) nie dajmy sie zwariować :-)

Witam! Tak sobie dzisiaj buszowałam po sieci i przeczytałam wszystkie posty w tym wątku. I milo mi sie zrobilo bo: bylam dzis na Fabrycznej na Jurowieckiej ( to ten ulubiony szamteks, prawda?) zakupów troche w nim poczyniłam, na polowkowe do arciszewskiegom ide ok. 11 maja, choc nie jestem pacjentka kliniki. To milo pogadac o brzuszkach bialostockich. termin mam na polowe wrzesnia:) pozdrawiam i nosy do góry.

Birdawitaj w klubie! Ja jestem z wrzesnia (panna) to twoja dzidzia tez bedzie? ;D Mój pierwszy syn jest z sierpnia i drugi też będzie z sierpnia... stadko lwów ;D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry