reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

minia a ty co jakas aluzja do siedzenia w domu? :-D
no ja nie siedze dzisiaj bylam na spacerku zrobilam zakupki
a teraz niedawno poprasowalam troche roboty i inaczej sie czuje hehe
mam zamiar dzisiaj wklejac zdjecia do albumu bo takowe juz posiadam wiec mam co robic wieczorkiem

gosik to jak z tym spotkaniem? dobra ja juz nie ponawiam bo widze ze to tylko ja sie napraszam

milego wieczora dziewczynki :-)

reklama
Joasiah, wysłałam Ci wiadomość na priva jakis czas temu:happy:
Agak, to szok, że aż taka rozbieżność w diagnozach:szok: Hm, i co ja mam o tym myśleć:confused: Może u Zosi też wszystko ok.

Straszliwie sie dziś umeczyłam. Dopiero doszłam do siebie. Jutro odpoczywam, bo w takim tempie życia, to ja urodze wcześniej. Byłam w Akademii Rozwoju Pampers, jak pisała Minia. Całkiem ciekawe doświadczenie. Posłuchałam, jakie odgłosy słyszy dziecko w brzuszku, potem obejrzałam i posłuchałam, jak widzi noworodek, aż się popłakałam, jak sobie wyobraziłam, że dla niego moja twarz to rozmazana plamka, ale też byłam zaskoczona, że słuch jest tak dobrze rozwinięty. Porozmawiałam sobie też z ekspertem żywieniowym. Okazało sie, ze dziecko może żyć bez kaszek:tak:. Warto sie wybrać, bo to coś nowego i ciekawego. Można przyjść z dzieciaczkami, gdy rodzice doświadczaja dziecięcego widzenia świata, to miłe panie popilnują chwilkę dziecka przy danym stanowisku. W namiocie jest baaaardzo duszno, radzę więc uważać na omdlenia;-).
Joasiah, myślę, że następnym razem uda nam sie umówic na spacerek, bo jutro to wymiękam.
Aha, podobno nadal panuje ścisk na porodówkach, dzieciątka leża czasami po 2 w łóżeczkach, a kobiety na dostawkach. No więc trochę zaczynam się niepokoić, ale co ma wisieć, nie utonie, prawda?
A co do bioderek... hmmm...może trzeba jeszcze usg zrobić? Myślę, że lepiej profilaktycznie założyć tę dodatkową pieluchę. Może pupa się nie odparzy? Ja to strachliwa jestem i wolę dmuchac na zimne:happy:

Anetka apropos wydatków .... Wieczorkiem poszłam na zakupy. Wzięłam 100pln. Chciałam zajść do apteki wykupić Marty lekarstwa i jeszcze potem pieluchy i jakieś spożywcze. A tu zdziwienie ... W aptece zostawiłam ponad 70 pln :szok: To sobie pofikałam w spożywczaku co? :-)

Gosik, ja Mikołajowi zakładałam na pampersa zwykłą tetrową pieluchę od razu po powrocie do domu. Na pierwszej wizycie było ok. Kazali dalej szeroko pieluchwać i zakładać 2 tetrowe lub jedną flanelową. To zakładałam flanelową. odpuściłam dopiero po 3 miesiącach. Niby trzeba patrzeć na fałdy na nóżkach. U mIkołaja na jednej nóżce jest mniejsza fałdka, ale mam nadzieję, że wszystko w porządku. Podobno dobrze jest dzidziołka zbadać jeszcze po roczku.

Wiktor tez ma nierówne fadki. Pytałam na Zamenhoffa, to powiedzieli, ze absolutnie jest wszysko oki i nie nelezy się superoać fałdkami.

Ale poszatkowali mój artykuł :(. Taki tekst rozstrzelony... i podpisów nie dali....buuuuu pod kalinkowy kominek... i pudełeczka z BB...buuuu

Minia, no to nieźle. Dobrze, że w aptece ci starczyło. Moja bratanica dostała na rekluks leki na 2 tyg za 120 zł. Potem wizyta kontrolna i być może zmiana leków.... Żeby maleństwo było zdrowe!
Dzis sobie odpoczywam. Jak mi doobrze, bo nie musze nic na czas robić.
Kto ze mną kafffke wypije?

anetka ja zawsze jestem chętna na kaffkowanie w doborowym towarzystwie:-D.
Kafka dla ciebie. Wybieraj

gora_03.jpg

reklama
Do góry