reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

reklama
Minia, reformujesz się na zimę? :laugh2: Ciekawa jestem, jak bedziesz wyglądać z inną fryzurką.
Gosik, spisuj wszystkie przepisy, bo ja na 100% przyjdę po nie za niedługi czas :tak:
Jutro idę do doktorka. Będziemy o porodzie rozmawiać. Jak ten czas leci...Przytyłam ostro w tym miesiacu. Od dziś nie ma słodyczy:zawstydzona/y:
Shoomna, ściskam mocno i trzymam za was kciuki.

Shoomna_a, ja tez. te bialko to dranstwo, precz z nim, niech znika. Kysz. Kysz.
Co do diety, to ja powolutku odchodze, szczesliwa..jogurt jadłam i nic nie bylo...a jajka nigdy nie były mi zakazane. Minia zrób sie na brązik jasny. I pocieniowane krokie włosy. Popieram zmiany.
Przeczytałam artykuł Żużaczka, jak zwykle z werwa i dowcipem. Styl rozpoznawalny od razu. O czy będzie potem?
Dzis jakas bez zycia jestem, gardlo lekko drapie, czyzby poczatki pieknego jesiennego przeziebionka? Czosnek na kolacje i jutro precz wampiry. Zamierzam posprzatac sypialnie....kupic pościel w kolorze czerwieni lub rdzy....może flanela...poczekam i poszukam w necie albo co.
Dzis myslałam z nostalgią o lecie. Truskawkowe dni, czerwcowe wieczory ze świerszczami..teraz chowamy sie głęboko w koce i w ciepłe sciany domku.Coraz mniej liści na brzozach. Ostatni liśc z brzozy spadnie, wnet zima się zacznie ładnie.
A ja zimy nie lubię..piekna, ale nie lubie jej. Te poranki pomroczne...sniadania przy lampie....gwizd czajnika..
ech.
Dziś w pracy rozbrajałam walczących na pięsci 10-latków i tłumaczyłam pracowicie dlaczego rozwiązywanie problemów za pomoca pięści jest passe'. Potem miałam dodatkowe lekcje z Ani z Zielonego Wzgórza....i pisałam artykuł do gazety szkolnej...i udalo mi sie wymigac od szkolenia z ADHD...wytłumaczyłam sie wizyta cioci, ach, jak zbawienna dla mnie. Musze ciocie ugościc, dyrekcja zyczliwie przyjęła te moje ludzkie ułomności i wysłała koleżankę zamiast mnie. Sobota i niedziela od 9 rano do 15! Kto by wytrzymal....
No to jak, włączamy muzyczkę? Vollenwaider do plumkania moze?

Uwielbiam Vollenveidera Kalina może jeszcze kiedys polubie książki Precheta czy jak mu tam:)
Shoomna_a strasznie mi przykro że znów białko w moczu u Twojej córci. Teraz na spokojnie widzę ze moje problemy to żadne problemy. Dzielna Dziewuszka jesteś. Pomodlę się za Twoją Kruszynkę mam nadzieję że wyjdziecie na prostą.
Do reszty mam pytanie. Patrykowi na katar laryngolog zapisała neomycynę w maści do smarowania noska (taką okulistyczną). Robiła z któraś z Was takie pędzlowanie? Przyniosło to jakieś rezultaty?
Minia a mi sie zachciało hodowac włosy. Wiem że w tym wieku raczej już mi niepasują. Ale jak pooglądałam zdjęcia panienskie miałam wtedy długie to jakoś mnie natchnęło i może zacznę.
Iza poszła dzisiaj do przedszkola pomimo końcówki kataru i w sumie czuję się rozgrzeszona bo większośc dzieciaczków ciągała noskami.
Kalinka niepoddawaj się chorobie. Dobrze że chociaż czosnek lubisz.
Aha mam do Was pytanie. Co na moim miejscu byście zrobiły? Iza zrobiła się bardzo wybredna co do jedzenia. Staram się jak mogę żeby obiadek był i do tego jeszcze smaczny a ona i tak po dwóch kęsach zaczyna kręcic nosem. Dostaję szału ale jak narazie zagryzam zęby i każę jej wyjśc z kuchni. Ale jak tak dalej pójdzie to w anemię wpadnie. W przedszkolu też nie je.
No dobra. Widzicie dzisiaj nienażekałam. Przyżekłam sobie poprawę. Zobaczymy jak długo wytrzymam:D
Pozdrawiam

Juz jestesmy w domu. Ciesze sie, ze żelowaty artykuł sie podobal.

shoomna może to po szczepieniu?

minia moze coś z burgunda??

kalina o domowych kosmetykach ze spizarni i zielnika...

gosik wszystko można zrobic bez mkela i jajka

No to mi podpowiedziałaś Żużak:baffled: :cool2: Jakbyś tak mogła konkretniej, błagam. W rewanżu mogę Ci pożyczyć książkę pt."Kosmetyki z mojego ogródka." Przyda Ci się do artykułu.

gosik minia juz chyba wszystko powiedziala:-D. Ja tez zamiast jajka dosypywałam do mielonego odbrobine kaszy mannej. poza tym wszelakie kotleciki typu "schabowy" obtaczalam tylko w mące i to delikatnie.
Mozna zrobic pyszna "niby" lazzanię z płaskiegoo makaronu bezjajecznego, i mieska mielonego podlanego rosołkiem do tego z cebulka. mlask. pierogi tez mozna zagnieść na wodzie bez jajka. Maka i woda. Zaryzykowała bym dodanie żółtka - -ponoc nie uczula. Placuszki ziemniacane, babka - jeszcze zdrowsza bo nie smarzona, bez skwarek tylko z majerankiem i cuda kiełbaska. jajka mozna sobie darowac.
bez mleka, a;e juz z jajkami mozna zrobic nawet tort i gofry.

dziewczyny, co myslicie o ludziach piszących blogi, czy robiłybyscie cos takiego??
Mnie sie wydaje to narcyzmem- i ekshibicjonizmem tez. Wątpie, czy mozna cos powiedziec, co by świat miał czytac z zapartym tchem. I kto w ogole czyta blogi? Chyba ci co pisza blogi rankinguja sie nawzajem...no nie wiem, co myslicie? Tak pytam, bo czytalam dzis artykuł o blogach, fenomenie blogów. ja nawet na bb mam wyrzuty sumienia, jak cos osobistego napisze, wiem, że niektóre dziewczyny po obsmarowaniu swoich bliskich mialy problemy, kiedy ci niebacznie odkryli, co o nich na watku napisano. czekam na wypowiedzi!

Sto lat, sto lat, niech żyje, żyje nam!
Jeszcze raz, jeszcze raz, niech żyje, żyje nam!
Niech żyje nam!
Niech jej gwiazdka pomyślności, nigdy nie zagaśnie

Życzę wszystkiego najlepszego Shoomna
aby kolejny rok byl szczesliwy i miej wiare w lepsze jutro :-)

reklama
Shoomna po tych wszystkich niespokojnych dniach, życzę Ci - przynajmniej przez najbliższy rok:happy: - samych spokojnych, miłych dni. I życzę Ci, aby w Twoim domu zdrówko stało się mieszkańcem, a nie przechodniem:tak:
Żyj nam sto lat!!!!

Do góry