• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

• Starter tematu Starter tematu żużaczek
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Moje dziecie dotarło samodzielnie sprzed kuchni do kuchni.
Żużaczku a propos kosme*****( muze pisać w konspirze, bo jeszcze mnie wywalą ojeje boje się), a więc a propos *****tyków to Filip bedzie w poniedzialek i może, może powtarzam, uda mi sie nań wpłynąc, aby tak niewazna czynnośc jak odebranie zoninych kos***yków zrobił. Ale jest jedno ale. Odebrałam mu dzis ostatnie rodzinne 50 zl na zakupy, więc może nie zechcieć. Co prawda jestesmy nadal wyplacalni kartą ale może ten poniedziałek zamienimy na czwartek, który bedzie juz po pierwszym, a więc ewentualnie mniej groźny. Co zawile ci wytłumaczyłam. Ales ty inteligentna bialoglowa, więc rozumiesz. :-)

reklama
kalina rozumiem wszystko. Nie kłopoczcie sie poniedziałkiem, czartek tez dobry.
Przeczytałam troche tego blogu co podawałaś.... i wpadłam w czarna rozpacz:-D:-)... jak duzo jeszcze musze się nauczyc.
Gosik była a mi tak wstyt, bo marna gospodynia sie okazałam. bałagan przeokropny, jedynym elementem na swoim miescu był mój mąż w fotelu.
I Dalka posikala się z wrażenia wprost pod nogi Gosika...

Czy chodzilo ci o ten fragment, zużaczku???:-)Wawrzynic opisuje tu spacer z rocznym niemowlakiem na piechotę.:-)

(...)Dziedzic błyskawicznie opracował nową formę buntu, polegającą na bezwładnym zwisaniu i beznamiętnym patrzeniu w przestrzeń, czym wyrażał brak zainteresowania w podążaniu w narzuconym kierunku. Widok Wawrzyńca trzymającego za rękę zwisające dziecko wyraźnie robił wrażenie na przechodniach. Po powrocie do domu Wawrzyniec zrelacjonował MałejŻonce przebieg spaceru nadużywając słowa „k…a”, za co otrzymał naganę ustną. Dziedzic w tym czasie siedział na podłodze i z marsową miną rytmicznie walił komputerową myszką o podłogę, prawdopodobnie w celu pozbawienia Pruskiego narzędzia pracy i rozrywki.
Pomiędzy ojcem i synem wyraźnie zarysował się mur uprzedzeń i wzajemnych oskarżeń.
Bladym świtem następnego dnia mur runął wraz z pierwszym przyjacielskim klepnięciem w nos.

czy ten?

(
MAŁOSOLNA KURTYZANA

0
- Podobno ostatnio na rozmowach w sprawie pracy modne jest takie zadanie: "ma Pani cztery sekundy aby podać dwa słowa zaczynające się od pierwszej litery Pani imienia i nazwiska, które najlepiej Panią charakteryzują" - informuje Wawrzyńca MałaŻonka głośno obmyślając strategię powalenia przyszłego pracodawcy na kolana - Gdybyś był mną to co bys odpowiedział?
Następnie przez cały wieczór tarzają się ze śmiechu wymyślając tak błyskotliwe propozycje jak: Mroczny Kalafiorek, Mozolny Kulomiot, Mataczący Karzeł, Małosolna Kurtyzana i dyskutując o prawdopodobnym wrażeniu, jakie zrobiłyby na pracodawcy.

...powoli staję się fanką wawrzyńca

Kalinko, czy na pewno dodajesz zaledwie 2 szkl. mąki????? Jakiej konsystencji ma być ciasto???? Ja dodałam 2 szkl (wszystko wg przepisu) i dalej mazia, no to dosypałam jeszcze 1,5, dopiero wtedy wyszła kula :::))))))! Żużak nie marudź!!!!!! Co Ty stara panna, że narzekasz??????/ Całujemy mocniutko na dobranoc, ach spanie o godzinę dłużej.......Ciekawe, czy Mikołaj tez sięprzestawi???? będą jaja jak jutro zrobi nam pobudkę ok. 6. ;:(((

Mania, napewno tak robię. Ale margaryna ma byc zimna, porządnie starta, zagniatasz szbko, żeby nie lepiło się...jak masz problem ze szklankami, dawaj dwa kubki, ale jak dasz więcej, ciasto będzie za twarde. Zreszta, eksperymentuj. Bedzie szarlotka mani.
:-)

Jestem zaszokowana i lekko wystraszona. Zosia spała ponad 7 godzin i prawie 9 godzin bez jedzenia :szok: Mam nadzieję, ze wszystko z nią ok:confused:
Żużaczku, to było urocze:tak:, nie przejmuj się:rofl: ,masz fajne, ciepłe stadko w domu:happy:, które rozrabia i przewraca dom do góry nogami i to ma swój nieodparty urok:tak: Boguś serwujący ciasteczka i herbatę...:happy: Na cos sie te dzieci jednak przydają:-D
Wawrzyniec ok!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry