reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

• Starter tematu Starter tematu żużaczek
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Cześć Brzuchatki

Tak dawno nie byłam z WAMI, że mam sporo do poczytania .... :-[
Ja wylądowałam w sobote w szpitalu na porodówce z akcją porodową ... ale zatrzymano mi ją lekami ... dopiero dziś wyszłam ::) - ale się wystraszyłam ... no i teraz musze brać jeszcze tydzień leki (Fenoterol i Isoptin i No-spe) i póżniej już niech się dzieje wola Boska ;D. (porodówka na Warszawskiej w remoncie i warunki spratńskie ... mało nie dostałam zawału jak zobaczyłam to wszytsko ... byłam przy porodzie kobitki - bo nawet łóżka nie są oddzielone parawanami - normalnie szok ... no ale mam nadzieję że już się załapie na wyremontowane piękne sale EKO :P ;D)
Teraz już szykuję wszytsko na przyjście mojej córuni bo kto wie kiedy znowu sobie upodoba wychodzić ... :laugh:

Pozdrawiam WAS Cieplutko (bo wiosna chyba zgubiła się gdzieś po drodze ... )

TRZYMAJCIE SIĘ ZDROWIUTKO ;) ;) ;)

reklama
Tuska własciwie to chyba dziwne, ze zatrzymali Ci akcję. Z tego co wiem od kolezanek to jak zaczynały rodzic w 36tyg to juz rodziły i wszystko z maluszkami było ok.

od 36 tygodnia ciąze uwaza sie za donoszoną... ale pewnie każdy ma na ten temat inną teorie...
ja to jeste taki dzikus jak widzialam poród naturalny to omal nie zwymiotowałam... oczywiscie sam koniec jak mama przytula dzidzie jest wzruszający :-) ale wcześniej - kosmos ... oczywiście widzialam na filmie bo na żywo to bym pewnie zwymiotowała.. . i najgorsze jest to, że to jest taki odruch niezależny... zwyczajnie jak ogladałam zdjecia czy filmiki z porodów... to uważam, ze niektóre rzeczy powinny zostać tabu aż do końca...

Asiolku Reakcja jak najbardziej słuszna. Poród jest chyba najmnije estetyczna czynnoscia fizjologiczna i nie powinno sie go pokazywac - to tak jak pokazywac operacje wyrostka robaczkowego (choc ja juz bym była za ogladaniem wyrostka). Poród jest obrzydliwy, brudny i wstretny. Jedyne co w nim dobre to to, że w końcu mamy na świecie malucha. Jesli mam być szczera to nawet u zwierzad poród wyglada lepiej. A jak slysze o "poetycznosci" calego aktu to dusze sie ze smiechu. To brutalna biologia a nie poezja.

u mnie z usg wyszlo ze to 35 tydzien a z miesiaczki tak jak widzicie ... moj gin. donoszona cize uwaza za koniec 36- poczatek 38 ... :)

zatrzymalo sie lekami tyo widocznie nie ma jeszcze wychodzic ... gin. mi powiedzila ze jak mial by sie zaczac na 100% porod to zadne leki juz by go nie zatrzymaly - jedyne co to troche czasowo opoznil by sie ...

ja tam ginem nie jestem ... i ciesze sie ze jeszcze siedzi moja cora w brzuszku :)

Tez uwazam ze lepiej dla Dzidzi jest siedziec do 40 tc Wiec skoro lekarze podali leki podtrzymujace to cos w tym musi byc. Inna sprawa ze dla Matki meczace sa te ostatnie tyg

Hej, hej dziewczyny! Pozdrawiam Was serdecznie. Jestem w trzecim tygodniu ciąży. Tydzień temu się dowiedziałam :-)). Przeziębiłam się dwa dni temu, co mnie lekko przeraziło, ale już dobrze się czuję. Przez dwa dni nie wychodziłam spod pierzyny i pomogło :-) Rany, dawno tak na siebie nie chuchałam i dawno tak szybko nie rozprawiłam się z chorobą. Grunt to dobra motywacja  ;) Czy mogłybyście polecić mi jakichś lekarzy w Białymstoku? Czy polecałybyście porodówkę w  PSK? Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Czekam z niecierpliwością.

reklama
jestem w tej szcześliwej grupie osob, które mogą sobie pozwolić na chodzenie do lekarza prywatnie i rodzenie w prywatnej Klinice - mimo, że wcale nie spimy na pieniądzach... ale dajemy rade i z tymi wizytami i z kosztem porodu....
O państowych Białostockich szpitalach nasłuchałam się koszmarów.. również od bliskich mi osób, którym ufam i iwerze i nie mam podstaw by sądzić, że przesadzają choćby odrobinke... dlatego podziekowałąm za luksus rodzenia w szpitalu państowym... boje się tego jak diabeł święconej wody... i mam nadzieję, że ta nieprzyjemność nigdy mnie nie spotka ...

Co do lekarzy :-) ja polecam z czystym sumieniem całą Klinike Arciszewskich... no może za wyjątkiem samego Pana Arciszewskiego - ale to nei jest moja opinia a opinia jego pacjentek przeczytana w internecie... wiec... przekazuje te info... polecam serdecznie swojego Dzidziologa Artura Nowaka i Dzidziologa, który prowadzi ciąże Żużaczka - Lenczewski czy Lanczewski :-) nie pamiętam dokładnie ... :-)

pozdrawiam
Asioł słoneczny

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry