reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

jestem ponownie, wróciłam z łajzów, nie mam siły wyglądam masakrycznie jak jakaś patologia:-p ale sie czuję źle to od razu na twarzy widać. Zjadłam jak na razie serek wiejski light i 2 kromki pieczywa ryżowego i pół papryki i nie chce mi się za bardzo nic. Muszę poćwiczyć ale masakrycznie to opóźniam

reklama
Alusia dziewczyny dobrze prawia :tak: moj tez na poczatku mial 'kolezanke' przez gadu gadu ....jak sobie raz poczatalam o czym z nia pisal to myslalam,ze mnie krew zaleje :szok: ale byla jazda :growl: tak sobie teraz wlasnie o tym przypomnialam...jak poczytalam co Edysiek napisala ,wlasnie nie ma idealnych zwiazkow...cale zycie sie poznajemy,hmm chyba dopiero na 30 rocznice slubu mozna byc pewnym swojego partnera :-D

Ja czekam na gosci,ma zaraz przyjechac moja znajoma ze swoja mama co ja odwiedzila ...a ta moja znajoma w ciazy :-) pierwszej ,jakos 7 miesiac,poczatek juz chyba ... bedzie miec syna ,smieje sie z niej,ze drugiego bo ma tez takiego pieska jak ja ale ona to caly swoj instynkt macierzynski na tego psa przelala :-D tez jej to powiedzialam i wie o tym :tak: sama mi racje przyznala.

Ja tez cos ostatnio nie umiem opanowac ochoty na slodkie .......... :/

Kropeczka wszechwiedzacy ? ;-) czy przemadrzaly ?:-D moj to spokojny...my to najczesciej wspolnie milczymy :sorry: wszystko musze z niego wyciagac....taaaka-cicha woda :-) chociaz bardziej towarzyski ode mnie , w towarzystwie jakos jezyk mu sie rozwiazuje...:-D eh...bo zaraz wyjdzie,ze i ja mam problem w zwiazku ,nie mam z facetem swoim wspolnych tematow :-D:-D:-D
My sie najlepiej w lozku dogadujemy ...:zawstydzona/y:

edit.
Woda mi nawet nie wchodzi...doilam po 2-3 butelki 0,7 litra a teraz ledwie jedna 1 litrowa wmusze ;/ bardziej szukam co by tu przegryzc ,wrrr nie wiem co mi zas. Pogoda winna :-p bo kurde zimno jak zboj i ciagle pada....jak taka pogode widze to mam zlego humora od razu :/ jak i w tym roku nie bedzie lata to sie wyprowadzam :-D do Hiszpanii :-D

Ostatnia edycja:
zrobiłam sobie latte z cynamonem, spałam 2 godziny z Maksiem. Mieliśmy iść na spacer a tu o. Tak pięknie było słonecznie a tu teraz chmury, wiatr, na deszcz się zbiera. ;/ buu.. szukam jakiegoś fajnego filmiku fitness. Od dziś robie a6w. xD

Toxi, ja sie zadowoliłam zwykłą kawusia, chociaz korciło mnie, żeby dolać ajerkoniaku do niej..:sorry: też myślałam o 6w ale już sama nie wiem, ostatnio wbiegłam 2 razy na sama góre w bloku no i czulam się jak po 30 min, bieganiu :sorry::sorry: może wróce do tego i będe tak codziennie się wymykać z domu pobiegać :p ciekawa jestem kiedy jakiś sąsiad mnie podejrzy :p

Jolit@ daj spokój z tym słodkim, już wchłonęłam 2 rzędy dużej milki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: czuje się jak na głodzie:eek::eek: najedzona jestem obiadem a szczęka by coś żuła i żuła.. :eek::eek:

Gaja ja byłam tylko niecałe 2 godz z małym bo tak sie wymordowałam, a to zimno, zaraz gorąco, a to wiatr zimny, wróciliśmy, zjedliśmy i mały teraz śpi a i mi się chce, ale w dzień spać nie umiem

Ja obzarlam sie ciastem ,takim gotowcem co kupilam do kawy :/ -jedynym sposobem pozbycia sie pokusy jest uleganie jej :-D
I znowu sie sprawdzilo :cool: eh...

Jak ja bym chciala tak jak moja znajoma-nie odczuwac potrzeby jedzenia ,jesc tylko po to by przezyc :-D bo ja to na odwrot,zyje po to by jesc :eek:

Toxi uzycz troche tego powera ,tez bym chciala robic 6w ale ........:no: zero checi.

Mateuszkowa ja tez nie umiem spac w dzien...no po prostu nie ,chyba dlatego,ze dlugo zasypiam a takie zasypianie w stresie szybko szybko bo zaraz mala wstanie to nie ma sensu bo wlasnie przez te mysl zasnac nie moge a jak juz kimne to na 5 minut i wstaje przymulona juz totalnie.

Teraz pokrece moim kolem ,to tylko 20 minut dziennie ale wiecie,ze ciezko mi wygospodarowac te 20 minut??:no: nudne to ...takie stanie przez 20 minut w jednym miejscu i krecenie :sorry: a to moje do tego jeszcze halasuje ,telewizor musze miec glosno.
Ale teraz go nie odstawie ,bo cialo w koncu przywyklo,juz nie mam siniakow tylko coraz bardziej napieta skore :tak:

Ostatnia edycja:
no zmusiłam się do ćwiczeń od razu wszystkie odbębniłam a na obiad 2 jajka na miękko zjadłam i garść orzeszków:sorry: ja najlepiej jak nic w domu nie mam a tu po świętach po szafkach pełno czekoladek, orzeszków, nawet babka jest:crazy:
a najlepsze jest, że wcale nie mam ochoty jeść a do gęby wkładam - dziwne toto:confused2:

Jolit@ ja z płynami tez na bakier raptem 2 kawy i herbata z cytryną:confused2:

Jolit@ hahaha, uśmiałam sie jak przeczytałam o najedzeniu sie do syta ;D zrobiłam to samo, patrzec na czeko nie mogę!!! zjadłam chyba ze 150 gr i mam dość!!! zrobiłam teraz troszkę ćw. 50 brzuszków :( 3 min kręcenia wirtualnym hula hop :-D w każda str ;D i agrafkę tylko 150 powtórzeń, czemu tak mało ?? bo sobie odpuściłam jakiś czas temu i sił nie mam:eek::eek::eek::eek:
na obiad zjadłam tortelini z torebki :zawstydzona/y: i jajko - osobno :p a teraz zagryzam śliwkami :p

Gaja ponoć guma do żucia jest dobra przy odchudzaniu ale ja nie lubie bo wole moje zębny co niektóre z plombami :sorry:

Gaja ja kawy nie licze ... a wypilam dzisiaj 3 do tego 3 szklanki wody-dopiero!! ale tez pogody nie ma ,jak jest cieplo to wiecej pije a tak to wmuszam w siebie te wode ...

Ja jeszcze obiad zjem-piersi z kurczaka z piekarnika ,ryz i do tego salatka z pomidora. Rano zjadlam 2 kromki ciemnego chleba z pomidorem i cebula ,jogurt müsli(swietny jogurt,naprawde ma mnostwo ziaren i kawaleczki owocow) no i te nieszczesne ciasto :sorry:
Mateuszkowa guma do zucia? ja caly dzien geba miele...jestem uzalezniona od gumy do zucia :sorry: po jedzeniu obowiazkowo.

Ostatnia edycja:
Myślałam, że ćwicznia fitness są łatwiejsze. o,O

Poza tym ja nie mam żadnego powera. : P Nie mam co robić. Mam na błysk czysto w mieszkaniu to bez sensu sprzątać nawet, nie gotuje bo dla mnie samej mi się nie opłaca, nikt mi nie bałagani, Maksio śpi, to co ja mam robić.. : D biegać już nie mam jak.. chociaż może czasem mi się uda jakby moja ciocia z nim zostawała czasem.. : ) ale póki co umieram z nudów. Pierwszy raz do pracy idę w poniedziałek <3 Wreszcie coś będę robić poza siedzeniem w domu. *_*

Ostatnia edycja:
reklama
Toxi - no to delektuj się końcem wakacji :) kto zostanie z Maksiem?
Ja dziś 1,5 godziny maszerowałam z Bartusiem w wózku, u mnie mimo, że pochmurno, było dość ciepło 18 st.
Wróciłam taka zgrzana, że musiałam po spacerze od razu zaliczyć prysznic. Dodatkowo przed spacerem obciążyłam i tak ważący 15 kg wózek zakupami: jakieś 6 kg. Zmachałam się w dodatku w easytonach, żeby ciężej się lazło. :-)
Też czasami nie mam ochoty na picie, i w dodatku od jakiegoś czasu... bardziej smakuje mi woda z butelki :szok: nie wiem, co to za dziwactwo mi się przyplątało... ze szklanki wypijam mniej, dzielę szklankę na 3 pojenia.
Zjedzcie w ciągu dnia danie z czosnkiem, po nim zawsze dostawiam się do 3 litrów wody, ale dziś faktycznie chłodniej, więc mniej piję.
Ja na razie trzymam się jadłospisu ściśle: owies, 1/2 jabłka, 3 śliwki, 4 orzechy, znowu szpinak (chyba brakuje mi żelaza) z jajkiem i to tyle na dziś wszystko co 3 godziny. Wieczorem zaliczę mleko przed snem. Mam nadzieję, że wynagrodzi mi to wskazówka w najbliższy pn.

Do góry