M
Mateuszkowa
Gość
zastanawiałyście się kiedyś czy szczupłe dziewczyny, tzn te które nigdy sie nie odchudzały, bo są chude :-) zwracały kiedys uwagę na to czy maja fałdy na brzuchu jak siadają? czy maja boczki ? czy udo ma tyle i tyle cm ? czy bluzke w rozmiarze M lepiej zamienic na rozmiar S?
powiem Wam, że Nie!
jestem a raczej byłam taka dziewczyną.....
przed ciążą, nigdy ale to nigdy się nad tym nie zastanawiałam!
a i brzuch czasem troszke wystawał jak siadłam
a to bluzka rozmiar L - bo krótkie rękawy a nie dlatego, że ciasna, chociaż S już by była za mała..
a spodnie, które nosiłam już dawno mi wisza na tyłku a ja chce jeszcze i jeszcze bo tak "trzeba"
nikogo nie chce oczywiście nastawiac przeciw dietom
ale
uważam, że wszystko z głową
głupia czeko, ciastko raz na ruski rok - przecież nie staniemy sie kolumbrynami od tego! radykalna dieta i odmawianie sobie wszystkiego spowoduje, że będziemy się gorzej czuły i jak będzie gorszy dzień to rzucimy sie na żarło i będzie problem, bóle brzucha, wyrzuty sumienia...
ważny jest umiar w jedzeniu na codzień i zdrowe odzywianie
tak, żeby nasze dzieci sie tego od nas nauczyły
no, to napisałam ja

pomądrzyłam troche, ale tak mnie naszlo ..
powiem Wam, że Nie!
jestem a raczej byłam taka dziewczyną.....
przed ciążą, nigdy ale to nigdy się nad tym nie zastanawiałam!
a i brzuch czasem troszke wystawał jak siadłam
a to bluzka rozmiar L - bo krótkie rękawy a nie dlatego, że ciasna, chociaż S już by była za mała..
a spodnie, które nosiłam już dawno mi wisza na tyłku a ja chce jeszcze i jeszcze bo tak "trzeba"
nikogo nie chce oczywiście nastawiac przeciw dietom
ale
uważam, że wszystko z głową
głupia czeko, ciastko raz na ruski rok - przecież nie staniemy sie kolumbrynami od tego! radykalna dieta i odmawianie sobie wszystkiego spowoduje, że będziemy się gorzej czuły i jak będzie gorszy dzień to rzucimy sie na żarło i będzie problem, bóle brzucha, wyrzuty sumienia...
ważny jest umiar w jedzeniu na codzień i zdrowe odzywianie

no, to napisałam ja

pomądrzyłam troche, ale tak mnie naszlo ..