reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

Kaira filmik SWIEETNY!!!Paula bombowa!!!!!:-) :-) :-)
Cynamonka Sara tez nie gaworzy jeszcze sa przypadkowe dzwieki- i nie jest ich zbyt duzo- najbardziej to lubi pluc....i walic czymkolwiek co ma w rece byleby hałasowac;-)

reklama
Inna dziękuję za wykładzik:-Dbył bardzo pomocny i wreszcie wiem na czym polega różnica. jednym słowem...moje dziecko na pewno głuży.....

Kaira - super zdolna twoja córcia :-) Dobrze, że masz taki długi kocyk ;-) Moja mała chyba w życiu się z własnej woli na brzuszek nie przekręci :dry:
Hania ćwiczy teraz namiętnie nowo nabytą umiejętność parskania. Robi to w kółko a obślini się przy tym jak buldog :eek: Muszę ją ciągle smarować kremikiem, bo od tej swojej ślinki dostaje krostek na bródce.

No kapitalne piruety robi Paulinka :tak::-)
Anii wyluzuj, wszystko jest ok, moja Ola też jeszcze wielu rzeczy nie potrafi robić, ale przyjdzie czas i na nasze pociechy, "nie bój żaby" ;-).
Pamiętam jak Wiktorek długo pełzał (to było słodkie, dosłownie jak wąż), potem chwilkę raczkował i zaczął tak na dobre chodzenie mając 14 m-cy.
Ja czekam kiedy w końcu nie będzie potrzeby zakładania Oli tych dwóch pieluch na pampersa bo bardzo to jej krępuje ruchy, a jak zostawię ją z gołym tyłeczkiem to się nie może nacieszyć biedaczka, mam nadzieję że już będzie ok z bioderkami.

nineczka, Oliwka ma dokładnie to samo.Pluje i parska na wszystkie strony i chyba sprawia jej to ogromną radość :tak: :-D .A ja tylko latam jak perszing z pieluchą albo śliniaczkiem i ją wycieram :wściekła/y: .Ślini się bardziej niż mój pies (a z pychola mojego psa wylewają się litry śliny dziennie) :laugh2: .
A jeśli chodzi o raczkowanie, to tak mi się właśnie przypomniało, że moja bratanica najpierw pominęła raczkowanie i próbowała wstawać a później zrobić swój pierwszy kroczek.Trwało to jakiś czas, a później zaczęła raczkować.Miała wtedy ok. 8 miesięcy, może troszkę mniej.Więc to różnie bywa.
A mój Potworek wydobywa z siebie aktualnie tak dziwne dźwięki, że trudno je zdefiniować :eek: :baffled: .Wszyscy się śmieją, że to będzie śpiewaczka operowa, bo jak zaczyna piszczeć, to nie dość, że w różnch tonacjach, to jeszcze jedne dźwięki są dłuższe, inne krótsze...Kto wie, może płytę jakąś niedługo wydamy...:confused: :laugh2: :-D ;-) ????

Inna to moze plyte wspolna wydamy. bo moj Kubek tez uwielbia takie piski. Bedzie duet damsko meski.:-)

Nineczka, jak to mowi Dorota nie boj zaby. Ja do wczoraj myslalam, e moj Kubus tez z wlasnej woli sie nigdy nie przekreci a on od wczoraj co pol chwile doslownie, jakby to bylo cos najnatralniejszego na swiecie.

Dorota jak dlugo Ola musi byc jeszcze szeroko pieluszkowana? Wyobrazam sobie, ze ma dosc.

Inna wielkie dzięki za artykuł:-) to moja Paula ma poplątanie głużenie z gaworzeniam:-D czasem się zdarzy ba-ba...no i jak Oliwcia cała gama...a czy wasze dzieciaczki też trzęsą rączkami jak widzą zabawkę albo Was??bo nie wiem czy to normalne taka trzęsawka...

Kaira normalne. Moj malutki jak widzi nowa zabawke albo ta. ktorej dawno nie widzial to sie caly trzesie i mowi przy tym oooooo:-)

reklama
Uff no to kamień spadł mi z serca,bo się troche martwiłam tym już myslałąm że ma znowu jakieś problemy neurologiczne. kuźwa za bardzo przewrażliwiona jestem:baffled:

Do góry