Bety72
Fanka BB :)
kuszą. normalnie jajo znoszę.
a w którym dpt robisz bete bo mi w 12dpt kazał
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
kuszą. normalnie jajo znoszę.
nie mogęNie kuszą Cię sikańce?![]()
a Tobie w któym dniu po transferze kazali zrobić badanie bety? i będziesz wcześniej robić sikańca ? bo już sama nie wiem, może jutro zrobięNie kuszą Cię sikańce?![]()
Właśnie postaci łagodnej mogę nie zauważyć hihi wzdęcia jak widać nie są mi obceMartka,
skopiowalam Tobie,zebys miala jakies pojecie:
Zespół hiperstymulacji jajników: objawy
Pierwsze objawy zespołu hiperstymulacji jajników występują zazwyczaj po kilku dniach od pobrani komórek jajowych do zapłodnienia in vitro. W zależności od nasilenia objawów, wyróżnia się postać łagodną, umiarkowaną, ciężką oraz krytyczną, przy czym zdecydowaną większość przypadków OHSS można zakwalifikować do dwóch pierwszych typów.
Na razie bym to wykluczyla u Ciebie bo masz na hiperke (na dzisiaj) zbyt niski estradiol.
- postać łagodna: wzdęcia, niewielki ból brzucha (wynikający z powiększenia jajników)
- postać umiarkowana: umiarkowany ból brzucha, nudności i wymioty, wodobrzusze, które jest widoczne na USG
- postać ciężka: wodobrzusze i problemy z oddychaniem (spowodowane nagromadzeniem się dużej ilości płynu wysiękowego w otrzewnej, opłucnej i osierdziu), skąpomocz, zagęszczenie krwi, hipoproteinemia
- postać krytyczna: intensywne wodobrzusze, gromadzeni się dużej ilości płynu wysiękowego w otrzewnej, opłucnej i osierdziu, duże zagęszczenie krwi (hematokryt> 55%), bezmocz, problemy zakrzepowo-zatorowe, zespół ostrej niewydolności oddechowej. Wówczas może dojść do wstrząsu hipowolemicznego (który jest wynikiem zmniejszenia się objętości krwi krążącej) oraz niewydolności nerek, a w konsekwencji do śmierci.
Jutro bedziemy wiecej wiedzialy.Luzuj sie przed punkcja,ja juz trzymam kciuki.![]()
w 12dpt czyli dopiero 16.02 ale pewnie na walentynki zrobię sikańca bo dwa tescowe czekająnie mogę
a Tobie w któym dniu po transferze kazali zrobić badanie bety? i będziesz wcześniej robić sikańca ? bo już sama nie wiem, może jutro zrobię![]()
mi kazali zrobić w 9 dniu po transferze... i to będzie poniedziałek....a w którym dpt robisz bete bo mi w 12dpt kazał
a to szybkomi kazali zrobić w 9 dniu po transferze... i to będzie poniedziałek....
Oj to szybko bardzo to rzeczywiście z tym sikańcem to chyba bym się wstrzymała. Jaki zarodek miałaś 3 czy 5 dniowy?mi kazali zrobić w 9 dniu po transferze... i to będzie poniedziałek....
5-dniowya to szybko
Oj to szybko bardzo to rzeczywiście z tym sikańcem to chyba bym się wstrzymała. Jaki zarodek miałaś 3 czy 5 dniowy?
Tez tak myślę, skóra jest przyzwyczajona do rozciągania wiec myślę że chociaż rozstępy mi nie grożąHa ha nieźle. W sumie jesteś szczuplutka tylko ten ciążowy brzuszekOn się szykuje - mówię Ci
![]()
Nawet nie wiem czy to ma jakieś znaczenieja nie ogarniam, dlaczego niektórym z Was k
5-dniowy