reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny ja tu czegos nie rozumiem
Mimo, że macie refundowane in vitro to za leki trzeba płacić??
Ja miałam refundowane wszystko łącznie z progesteronem do 7 tyg ciąży. Nie zapłaciłam ani centa. Można mieć w Polsce refundowane albo in vitro albo leki?? A nie ma refundacji na obie rzeczy??

Ja Gonal brałam w dawcę 225 przez 11 dni i miałam 17 jajeczek w tym 11 sie zapłodniło.
Sham co do transferu to mnie okropnie bolał brzuch a do tego straszny bol jak chciałam sie wysikać. Aż bałam sie do kibelka chodzic taki miałam bol przez kilka dni. A po punkcji super, nawet do pracy chciałam iść tego samego dnia, ale mi lekarz zabronił :-)

Dziewczyny ja tu czegos nie rozumiem
Mimo, że macie refundowane in vitro to za leki trzeba płacić??
Ja miałam refundowane wszystko łącznie z progesteronem do 7 tyg ciąży. Nie zapłaciłam ani centa. Można mieć w Polsce refundowane albo in vitro albo leki?? A nie ma refundacji na obie rzeczy??

Ja Gonal brałam w dawcę 225 przez 11 dni i miałam 17 jajeczek w tym 11 sie zapłodniło.
Sham co do transferu to mnie okropnie bolał brzuch a do tego straszny bol jak chciałam sie wysikać. Aż bałam sie do kibelka chodzic taki miałam bol przez kilka dni. A po punkcji super, nawet do pracy chciałam iść tego samego dnia, ale mi lekarz zabronił :-)
W Polsce jest refundowane in vitro czyli WSZYSTKO oprócz leków :(

No, wszystko co lekarz zapisał czyli luteine dp, duphaston 2.5 opakowania na tydzień, prolutex wstretny+femibion magnez i no-spa. Chyba tyle.
A czuje się lepiej, jeszcze nie wychodze na zewnatrz, ale krzatam się trochę po mieszkaniu, jest coraz lepiej. No i coraz rzadziej myślę, że coś będzie nie tak :D

W Polsce jest refundowane in vitro czyli WSZYSTKO oprócz leków :(

Masakra czyli w sumie najdroższe nie jest refundowane. W głowie mi sie to nie mieści, bo byłam PEWNA że refundacja obejmuje WSzYSTKO bez żadnego oprócz

Marzen ale nawet te z refundacji kosztują te 800zl za sam Gonal czyli do to za refundacja?? Szok

To z tą Anglią nie jest tak źle, bo u nas jest dosłownie wszystko

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry