reklama

Kto po in vitro?

reklama
Pisanka - pięknie:)

Ja już po punkcji , pobrali 5 komórek . Liczyłam na więcej szczerze mówiąc , ostatnio miałam 4 komórki i tylko 1 zarodek klasy 1 BB , wiec trochę sie martwię [emoji17] transfer w poniedziałek , zapisałam sie na akupunkturę . Któraś z dziewczyn korzystała, bo zastanawiam sie czy ma sens ? Dr tez powiedział , ze przy 3 stymulacji mozna podać dwa zarodki , wiec poprosiłam na wypadek gdyby były 2 .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moze nie duzo ale silne, odpoczywaj i módl sie zeby sie ładnie zapładniamy.

Nie no u Ciebie jest jak statystyka mówi z8 bylo 5 zdolnych ( mniej więcej 80 %. ) z 5 to . 3 się zaplodnily a z 3 ten 1 (30% ) który masz w sobie to dzidziuś .

Uwielbiam Cię za tą statystykę:) statystycznie faktycznie tak powinno się wydarzyć i byłaby to na mnie najcudowniejsza wiadomość:)

Megi Ty w piątek miałaś transfer tak?

Tak, w piątek.

Wydaje mi się, że właśnie lekami jest wspomagane. Bo w naturalnym cyklu wydzielane jest przez pękający pecherzyk.
Gdzieś czytałam, że w przypadku stymulacji mogą być nie wydolne. Stad wspomaganie lekami.

Westi :)

Kate mi tak odpowiedziala:
Przy stymulacji cialko zolte produkuje progest. Pekniecie pecherzykow=wzrost progesteronu jajnikowego nie nadnerczowego.Przy crio na bezowulacyjnym cyklu nie ma cialka ,nie ma progesteronu tylko syntetyczny(z lekow)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry