reklama

Kto po in vitro?

Malutki kaczorku znalazłam przeglądając forum novum coś takiego jak to coś pomoże.

Jakie są objawy hiperstymulacji, jak ją poznać?

Do objawów zespołu przestymulowania należą: powiększony obwód brzucha, biegunka, wymioty. W badaniu przedmiotowym - powiększone jajniki (do oceny w badaniu USG), płyn w brzuchu (również w badaniu USG), a w badaniu krwi (morfologia z rozmazem) nieprawidłowości w hematokrycie oraz leukocytoza i zaburzenia w krzepnięciu krwi. W cięższych przypadkach OHSS mogą pojawić się duszności. Jeśli podejrzewa Pani u siebie zespół przestymulowania, wskazana jest pilna konsultacja z lekarzem prowadzącym Pani stymulację lub innym mającym doświadczenie w leczeniu hiperstymulacji, aby ocenił stan Pani zdrowia.

Embriolog nOvum

reklama
reklama
U mnie sytuacja wygląda tak: estradiol wzrósł, dziś miał 2931 jednostek. Pęcherzyki urosły. Wzięłam ovitrelle i w piątek o 8 punkcja. O dziwo jeszcze się nie boję, raczej jestem podekscytowana. Jutro ostatni dzień w pracy, a potem mam nadzieję dłuuuuga przerwa☺
Transfer w środę, chyba że komórek będzie mało lub będą się słabo zapładniać, wtedy w poniedziałek.
Powiedzcie mi proszę, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam- gonapeptylu już nie biorę, prawda? Z mojej rozpiski wynika, że do punkcji tylko encorton. Żebym tylko nic nie pomyliła...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry