• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Kto po in vitro?

Malutki kaczorku znalazłam przeglądając forum novum coś takiego jak to coś pomoże.

Jakie są objawy hiperstymulacji, jak ją poznać?

Do objawów zespołu przestymulowania należą: powiększony obwód brzucha, biegunka, wymioty. W badaniu przedmiotowym - powiększone jajniki (do oceny w badaniu USG), płyn w brzuchu (również w badaniu USG), a w badaniu krwi (morfologia z rozmazem) nieprawidłowości w hematokrycie oraz leukocytoza i zaburzenia w krzepnięciu krwi. W cięższych przypadkach OHSS mogą pojawić się duszności. Jeśli podejrzewa Pani u siebie zespół przestymulowania, wskazana jest pilna konsultacja z lekarzem prowadzącym Pani stymulację lub innym mającym doświadczenie w leczeniu hiperstymulacji, aby ocenił stan Pani zdrowia.

Embriolog nOvum

reklama
reklama
U mnie sytuacja wygląda tak: estradiol wzrósł, dziś miał 2931 jednostek. Pęcherzyki urosły. Wzięłam ovitrelle i w piątek o 8 punkcja. O dziwo jeszcze się nie boję, raczej jestem podekscytowana. Jutro ostatni dzień w pracy, a potem mam nadzieję dłuuuuga przerwa☺
Transfer w środę, chyba że komórek będzie mało lub będą się słabo zapładniać, wtedy w poniedziałek.
Powiedzcie mi proszę, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam- gonapeptylu już nie biorę, prawda? Z mojej rozpiski wynika, że do punkcji tylko encorton. Żebym tylko nic nie pomyliła...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry