reklama

Kto po in vitro?

reklama
Malutki kaczorku znalazłam przeglądając forum novum coś takiego jak to coś pomoże.

Jakie są objawy hiperstymulacji, jak ją poznać?

Do objawów zespołu przestymulowania należą: powiększony obwód brzucha, biegunka, wymioty. W badaniu przedmiotowym - powiększone jajniki (do oceny w badaniu USG), płyn w brzuchu (również w badaniu USG), a w badaniu krwi (morfologia z rozmazem) nieprawidłowości w hematokrycie oraz leukocytoza i zaburzenia w krzepnięciu krwi. W cięższych przypadkach OHSS mogą pojawić się duszności. Jeśli podejrzewa Pani u siebie zespół przestymulowania, wskazana jest pilna konsultacja z lekarzem prowadzącym Pani stymulację lub innym mającym doświadczenie w leczeniu hiperstymulacji, aby ocenił stan Pani zdrowia.

Embriolog nOvum
Dzięki ;) narazie czuje sie dobrze ;) nam nadzieje ze tak juz zostanie ;)
A tak sie zastanawiam czy jak sie robi transfer mrozaczkow to podobno nie wszystkie są w stanie przeżyć rozmrożenia i efekt podania jest gorszy niż od razu po punkcji bo maleją szanse na powodzenie transferu to prawda?

Dzięki ;) narazie czuje sie dobrze ;) nam nadzieje ze tak juz zostanie ;)
A tak sie zastanawiam czy jak sie robi transfer mrozaczkow to podobno nie wszystkie są w stanie przeżyć rozmrożenia i efekt podania jest gorszy niż od razu po punkcji bo maleją szanse na powodzenie transferu to prawda?
Różne są szkoły. Przy obecnej technice mrożenia ryzyko jest bardzo małe.
Jeśli chodzi o transfer mrozony. Mój dr twierdzi, że transfer mrozony jest pewniejszy. Sam robiłby tylko takie. Chodzi o to, że po stymulacji organizm jest wymeczony. Przy mrozonym ma szansę się zregenerować.
Patrząc na statystyki wychodzi po równo.

Jestem po świeżym nieudanym transferze :)

reklama
dziewczyny, mam prośbę, czy któraś z Was bierze witaminę b12? w jakiej dawce? bo mi baba w aptece dała 100 μg i ja kompletnie nie wiem ile to jest. Na pudełku jest napisane że jedną dziennie.

A na rozpisce mam 10 mcg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry