reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

dziewczyny wróciłam z kliniki i mam pewne pytania do doświadczonych ( bo p.embriolog nie jest zbyt przyjemna). Udało się zapłodnic 2 pobrane oocyty.Punkcja była w piątek a dzis oby dwa maja po 8 komórek. Jeden dzieli się prawidowo jest klasy A a drugi też się dzieli prawidłowo ale nie wsztskie komórki są równe. Transfer prawdopodobnie w środę czy do tego czasu może się te proces zatrzymać i nie będzie transferu.

reklama
lindi - a rozmawialas z lekarzem konowalem czemu on trzyma te zarodki tak dlugo? jakis pajac ten lekarz i co to za klinika. oczywiscie ze zarodki sie moga zatrzymac w rozwoju, czesto wiecej niz polowa sie zatrzymuje i wlasnie dlatego sie NIGDY z 2 zarodkami nie czeka do 5 doby. NIGDY. dzwon do lekarza i zadaj transferu jutro. nie ma absolutnie nawet jedngo logicznego argumentu przemawiajacego za czekaniem u ciebie. radze dzialac bo moze byc placz ze transfer odwolany (choc oczywiscie mam nadzieje ze zarodki dobre)

dobrze ze sa 2 zarodki, wiec komorki byly dojrzale i sie obie zaplodnily. ladny wynik

Meg, spróbujcie pogadać z lekarzem. My z mężem też byliśmy szczepieni na żółtaczkę (też 3 dawki) przed wyjazdem w 2008 r. a mimo to musieliśmy zrobić. Kliniki się zabezpieczają, żeby potem nie było, że zarazili Cię przy zabiegu. ICSI miałam 8 miesięcy po badaniach i lekarz zaakceptował wcześniejsze wyniki.

wiecie co okazalo sie tez na moich badaniach genetycznych ze mam w genach wrodzony przerost nadnerczy tzn ja sama tego nie mam ale dziecko moze odziedziczyc i bede musila brac jakies tabletki spotkala sie ktoras z Was z takim czyms ? ile normalnie powinnam miec jajek po stymulacji na kazdym z jajnikow?

wiecie co okazalo sie tez na moich badaniach genetycznych ze mam w genach wrodzony przerost nadnerczy tzn ja sama tego nie mam ale dziecko moze odziedziczyc i bede musila brac jakies tabletki spotkala sie ktoras z Was z takim czyms ? ile normalnie powinnam miec jajek po stymulacji na kazdym z jajnikow?

Wszystko zalezy jak twoj organizm zareaguje na leki. Nie ma zadnych norm. Po za tym dziwie sie ze nie mialas kontrolnych USG gdzie lekarz sprawdzal jak tam jajeczka sie rozwijaja i jaka jest ich wielkosc. Ja podczas kontrolnego USG mialam 22 jajeczka a podczas ponkcji kilka dni pozniej pobrano 16 jajeczek z czego 11 sie zaplodnilo.
Trzymam kciuki za punkcje i transfer,

Lindi u mnie też hodowali do 5 doby pomimo, że było ich mało :/ tak jakby nie zważali na to że w 5 dobie może ich nie być..

Meg, spróbujcie pogadać z lekarzem. My z mężem też byliśmy szczepieni na żółtaczkę (też 3 dawki) przed wyjazdem w 2008 r. a mimo to musieliśmy zrobić. Kliniki się zabezpieczają, żeby potem nie było, że zarazili Cię przy zabiegu. ICSI miałam 8 miesięcy po badaniach i lekarz zaakceptował wcześniejsze wyniki.
Zadzwoniłam wczorj znowu do kliniki, okazało się, że: mąż był szczepiony na wzw B w 3 dawkach czyli musi zrobić tylko HBS a już anty HBS nie musi, HCV oczywiście musi no i ja też wszystkie inne wirusowe, o HIV zapomniałam się zapytać, no i USG piersi ważne rok. Najbardziej jednak mnie wkurza to, że jak sama nie będziesz drążyć to Ci dadzą całą listę i wszystko do zrobienia i kwit! a tu się okazuje , że jest kilka rzeczy które można pominąć i zaoszczędzic parę groszy. Właśnie się zbieram i ide porobić wszystkie badania do szpitala.

reklama
Do góry