reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

gvkip - no co ja cie bede przekonywac:) ja tam wiem i ci mowie ze jest wieksze ryzyko ze wzgledu na plemniory. a ty mozesz wierzyc lub nie - nie bede przekonywac do faktow. poczytaj troche ksiazek medycznych, lub artykulow medycznych (a nie subiektywnie pisanych artykulow zwlaszcza pochadzacych z klinik ktore zachwalaja to co maja do sprzedazy) i wtedy merytorycznie mozemy wymienic poglady. bo narazie twoja wiedza chyba sie glownie opiera na tym co klinika powiedziala no i co sie dowiedzialas z forum
co do tego co wam klinika powiedziala - no coz: tylko pogratulowac kliniki bo wlasnie kluczowe w ICSI jest to ze pary z morfologia rowna zeru wlasnie do ICSI podchodza (oczywiscie inne tez ale zasadnosc wynalezienia tej metody wlasnie byla dla par z beznadziejnym nasieniem). wiec w twojej klinice takie pary wogole nie moga miec wspolnie dzieci. a moze twoja klinika mowila o zywych plemnikach bo ja nigdy nie slyszalam o takim cudzie ze jak ogonek czy glowka zdeformowana to nie robia ICSi - niezly numer. no a juz napewno nie kliniki na calym swiecie. ponadto, polskie kliniki sa bardzo dobre na tle innych panstw na swiecie i jak pozytasz badania i statystyki to zrozumiesz. ja wlasnie zza granicy pojechalam do polski z tego powodu. ja bym dzieciatka swojego nie miala bo u nas wlasnie morfologia jest nieistniejaca - czytaj: zaden ruchliwy, mnostwo zdefromowanych, sztuk ma palcach policzyc. drugi aspekt jest taki ze ICSI samo w sobie nie wylapie wszystkich deformacji bo powiekszenie mikroskopa w tej metodzie nie jest az takie dobre, stad jest IMSI ktore ma wspomoc proces. no ale niewazne....

no jak to co my z tym krzykiem - a to ze twoja wypowiedz brzmiala jak krzyk. wiec tonujmy wypowiedzi. mozna sie nie zgadzac ale trzeba to ujac w forma ktora nie obraza innych

Ciesze sie bardzo ze wiesz i wierzysz w to co wiesz. A czy ja podwarzylam to co ty napisalas?NIE - wiec o co chodzi?! Nigdy nie stwierdzilam ze polskie kliniki sa zle wrecz przeciwnie no ale coz grunt to czytac ze zrozumieniem. Po za tym nie opieram sie tylko na wiedzy jak to powiedzialas z mojej kliniki, bo na marginesie maja walka o dziecko trwa 12 lat i prob mialam kilka w roznych klinikach zarowno w polsce jak i w europie tak wiec nie oceniaj mojej wiedzy bo ja twojej nie oceniam a tym bardziej nie krytykuje wiec czemu ty to robisz? a podobno ,,mozna sie nie zgadzac ale trzeba to ujac w forma ktora nie obraza innych'' Ciebie sie to nie tyczy czy jak? Moze ci sie nie podobac to jakie standardy sa w klinice gdzie ja sie lecze i w klinikach na swiecie, i nie chdzilo im o ,,zywe plemniki'' tylko o ich budowe wiem co pisze! no ale skoro ty o czyms takim nie slyszalas to znaczy ze to bzdura lub ze czyjas wiedza jest zerowa i klinika jest do dupy?! A pogratulowac to mi mozesz udanego ICSI.
Nie ma sensu tego dalej ciagnac bo i po co. Zarowno Ty jak i ja mamy teraz powody do radosci.
Cenie sobie twoje zdanie wiec nie oceniaj mnie ani mojej wiedzy.
Milego dnia i szczesliwych nastepnych 20 tyg ciazy.

Ostatnia edycja:
reklama
dzienkss hope71 jak nie wiem co!juz mi lepiej bo nie powiem troche mam nerwa najlepiej zero stresu tylko latwo powiedziec za 1wszym razem:crazy: zeby w ogole o tym nie myslec. Czyli chyba zostane przy 2 zarodeczkach

nawet nie wiedzialam ze sa jakies klasy..ile ich jest? co one oznaczaja? dzieki Tobie wiem ze moge zapytac przed transferem jakie klasy mam:tak: jeszcze powiedz co zarlas na to endo, ja biore encorton, clexane-zastrzyki w brzuchol,dopochwowo raz na noc progesteron 0,4-jakis firmowy z gravity strasznie drogi:/ 240zl 15 globulek,duphaston 2x1tabl.a po transferku acard jeszcze, no ale mow mow czym jeszcze mozna sie wspomoc:rofl2:
do srody mam wolne ale zaraz w czwartek zbadam u siebie w labie progesteron i estradiol bo to chyba najwazniejsze by byly dobre do zagniezdzenia dla mojech szkrabow;-)

a jak czulyscie sie po punkcji? mnie jeszcze (2 dzien po) ciagna troche jajniki i podbrzusze, piersi narazie wcale mnie nie bola tylko same sutki:-p
jejku nie moge sie doczekac wtorku a moze zadzwonia w pon. by juz sie stawic na transfer kto wie moze juz beda gotowe:-)
nie to ze sie denerwuje poprostu jako ze to moj pierwszy raz, pierwsza wieksza nadzieja to non stop o tym mysle wrrr choc chce przestac to nie moge:crazy:

joweg w takim razie razem bedziemy testowaly ja z dwodniowym opuznieniem:-ppo Tobie, pisz jak sie czujesz po transferku, trzymam mocno kciuksy

tymeczka mnie dosc mocno "ciągnęły" w dniu punkcji. Na kolejny dzien dużo mniej. I ból z każdym dniem ustępował ale 3 dni po już zapomniałam o wszystkim.

czesc dziewczyny ja dzis wypoczywa, tak strasznie sie boje :( brzuch mnie troche boli :( to normalne? napiszcie prosze bo juz wariuje

hej joweg, mnie tez bolalo a szczegolnie w miejscu transferu przez pierwszy tydzien wiec luz!!!! bedzie wszystko ok tylko trzeba wierzyc i postarac sie nie wariowac ;-) szukac tylko pozytywnych objawow a na inne nie zwracac uwagi, bedzie dobrze!!!!

reklama
Do góry