Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Mnie tez bolal przez jakis czasczesc dziewczyny ja dzis wypoczywa, tak strasznie sie bojebrzuch mnie troche boli
to normalne? napiszcie prosze bo juz wariuje
to normalne po punkcji
nic sie nie martw tylko relaksik i pozytywne myslenie
po punkcji torche mnie jajniki bolaly i tyle a teraz brzuch boli to noramalne ? kiedy dochodzi do zagniezdzenia ?
A jesli zacznie cie brzusio troszke mocniej bolec to wez paracetamol tez jest bezpieczny dla ciebie i zarodeczkow. A jesli chodzi o zagniezdzenie to zalezy np od zarodeczkow tzn ilu dniowe byly i na jakim etapie rozwoju.bole to normalka a jak przejda to tez nie panikuj, najwazniejszy spokoj!!!!! Moze znajdz sobie serial ktory cie odpreza i polknij caly-ja tak zrobilam i przeczytalam pare ksiazek latwych, lekkich i przyjemnych i nie szukaj po forach rzeczy na nie bo to stresuje a masz czym sie opiekowac....:-), ja mieszam na poludniu w okolicach monachium, a z zagniezdzeniem to nikt mi nie mowil kiedy to nastepuje ale zakladam ze zalezy od wieku zarodka wiec nie zawracaj sobie tym glowy i daj mu szanse niech sobie spokojnie mosci gniazdko;-)
pozwolili spontanicznie zaplodnic sie komorkom. Tylko ,ze ich wynik jest oplakany!!! Zastanawiam sie dlaczego w takim wypadku nie pobrali dwukrotnie nasienia??? Z dwoch probek moze wybraliby wiecej zolnierzykow i dzis byloby wiecej zaplodnionych komorek. Nie podoba mi sie ta ich procedura ale co poradze. Zaczelam dzis z nimi rozmaiac ale oni potrafia zagadac i przyznac sobie racje...lojeja - jak sie kloca. a obie mowia o roznych rzeczach))))) wiec sie dogadali.
kosik - ICSI a badanie komorki jajowej to sa 2 rozne rzeczy ktorych nie myl. co ma piernik do wiatraka. ICSI okresla sposob zaplodnienia komorki, a nie jej jakosc. jesli dana klinika bada liczbe chromosomow w komorce to bada je zarowno w ICSI jak i IVF. wiec nie trzeba ludzi straszyc ze przez ICSI moze byc zaplodnienie zlej genetycznie komorki jajowej i wieksze wady rozwojowe. jesli nie ma badan komorki to obie metody daja takie same ryzyko. mowisz o 2 roznych rzeczach ktore sie nijak maja do siebie.
gkvip - nie trzeba krzyczec. niestety kosik ma w 1 racje a mianowicie ICSI niesie ze soba podwyzszone ryzyko wad genetycznych - bardzo niewielkie, ale jednak jest. wynika to jednak z innego faktu niz to o czym pisala kosik. chodzi o to, ze ICSI i IMSI z natury rzeczy stosuje sie glownie przy mocno obnizonych paramterach nasienia. badania dowodza, ze zaplodnie komorki zdefermowanym plemnikiem czasami MOZE podniesc ryzyko wad. ale od razu musze powiedziec - ze ta podwyzszone ryzyko jest naprawde niewielkie w stosunku do zwyklego IVF wiec nie ma czym sobie glowy zaprzatac. zwlaszcza ze wiele par nie ma innego wyjscia
ewaz - badania genetyczne ktore bedziesz miala beda cie niestety wiecej kosztowac. musisz sie liczyc tez z tym ze w zaleznosci od tego w ktorym dniu bedziesz mialam transfer - badanie to bedzie mniej lub bardziej dokladne i nie obedzie sie bez dodatkowe ryzyka. jesli masz malo zarodkow i transfer w 2 dobie to w tym przypadku mozna zbadac tylko wady genetyczne po stronie matki. troche lepiej jest z transferem w 3 i 5 dobie gdzie mozna badac po stronie obu rodzicow. warto wiedziec, ze badanie te nigdy nie jest w 100% dokladne i moze wyjsc blednie pozytywne lub blednie negatywne. ponadto samo badanie niestety oslabia zarodki (w rcaji pobierania blastometrow do badania). warto dopytac czy napewnop musicie miec to badanie....taka sugestia