reklama

Kto po in vitro?

reklama
Motylku z ciekawości jakie macie teraz parametry nasienia? Moj tez bierze profertil i olej z wiesiołka i przy in vitro mieliśmy 1,5 mln plemników, jak u was? Ja tez jestem zupełnie zdrowa tylko problem z nasieniem. U nas 1sze i ostanie in vitro, powoli szukamy dawcy...
W listopadzie było 600 tys., w lutym 700 tys., w marcu 1,5 mln. Mój mąż nie chce nawet słyszeć o dawcy..

W listopadzie było 600 tys., w lutym 700 tys., w marcu 1,5 mln. Mój mąż nie chce nawet słyszeć o dawcy..
Hmm z doswiadczenia u nas polecalabym zmienic na androvit
Jeszcze 2 lata temu jak staralismy sie naturalie obydwoje lykalismy profertil niestety pogorzyl dosc dobre wyniki nasienia
Teraz od prawie 5 miesiecy M jest na androvicie plus z 100000 tys w ciagu 2 miesiecy poprawilo sie na 68 milionow
Od 2 miesiecy na l-karnitynie podobno na poprawe ruchliwosci ale nie badalismy juz nasienia wiec nie wiem czy ruchliwosc sie poprawila.
Ogolnie do ivf wystarczy ruch w miejscu wiec takie mamy a czy cos sie zmienilo na lepsze dowiemy sie przy zapladnianiu

Piątek 13 miał kiepskie południe ale widzę ze wieczorem juz jest siła jest chęć do walki. To mi się podoba :tak::tak:
To nie do końca tak. Ja zaczęłam wyć dopiero niedawno. Byliśmy u kuzyna, mają 7 - miesięczną córeczkę. Gdy kupowałam jej prezent, pierwszy raz kupiłam mojej chrześnicy (bratowa jest w 5 miesiącu ciąży) spodnie. Leżą na łóżku. Patrzę na to i ryczę. Do tego komentarza teścia- "przecież nikt nie umarł, wszyscy żyją". A ja właśnie czuję,że ktoś umarł :( Ale muszę coś zrobić, mieć jakiś plan, kontrolować sytuację. Czekanie mnie wykończy.

Hmm z doswiadczenia u nas polecalabym zmienic na androvit
Jeszcze 2 lata temu jak staralismy sie naturalie obydwoje lykalismy profertil niestety pogorzyl dosc dobre wyniki nasienia
Teraz od prawie 5 miesiecy M jest na androvicie plus z 100000 tys w ciagu 2 miesiecy poprawilo sie na 68 milionow
Od 2 miesiecy na l-karnitynie podobno na poprawe ruchliwosci ale nie badalismy juz nasienia wiec nie wiem czy ruchliwosc sie poprawila.
Ogolnie do ivf wystarczy ruch w miejscu wiec takie mamy a czy cos sie zmienilo na lepsze dowiemy sie przy zapladnianiu
U nas proferil pomógł. Polecił to androlog i urolog. Nie wiem,jaki wynik był w dniu punkcji, to nam mają powiedzieć na następnej wizycie. A ta l- karnityna,to taka zwykła czy jakaś szczególna? Właśnie robię zamówienie w aptece.

reklama
Dobra jestes ale nie przegial troche Twoj lekarz...Ja sie modlilam zeby nie miec wiecej niz 15, bo balam sie hiperki,a razem z ciaza mialam i to.
Niestety sama nie produkuje pęcherzyków wogóle lekarz mówił ze jest nas nie dużo takich kobiet i musimy bardo uważać przy stymulacji ,powiem więcej przez 1.5 roku nie udało mi się nic wyprodukować i wtedy moja gin skierowała mnie do kliniki na in vitro. Tu też nie było wesoło 4 miesiące stymulacji różnymi gonadotropina mi i dopiero coś się udało. Ale po punkcja przyznam że 3 dni nie mogłam chodzi a na drugi 2 razy zaslablam M w salonie to była maskara.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry