reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, potrzebuję burzy mózgów. Co Wasi mężowie brali na poprawę nasienia? Mój mąż miał profertil, selen ,olej z wiesiołka i zmieniliśmy dietę. To poprawiło wynik o 100%, ale nadal jest fatalnie. Jakieś pomysły, co może jeszcze brać?
I jak ja mogę poprawić jakość moich komórek? Podobno u mnie wszystko ok,ale może coś przeoczyliśmy. Jakieś badania albo coś? Co ja mogę jeszcze zrobić? Nie chcę już powtórki z rozrywki, tym bardziej, że znów będziemy podchodzić komercyjnie.
Dzwoniłam do kliniki. Wizyta 24.05, bo organizm musi się oczyścić po transferze- na wszelki wypadek nie dopytałam z czego ma się oczyścić :(
Myślałam, że już nigdy się na to nie zdecyduję, ale życie jak zwykle napisało swój scenariusz :( Nie wiem, na ile starczy mi sił i pieniędzy, ale zrobię to znów.
Motylku no pięknie ja jeszcze 1.5 h temu mówiłam ze to koniec juz mam dość i musze odpocząć. A Tu lekarz dzonil i mówi "Pani Karolino widzimy się w środę i zaczynamy znówo co Pani na to?" .. nie wierzę [emoji1]

reklama
Butterfly,Kajka no nie tak mialo byc:(najgorzej jest "DZISIAJ" porem czlowiek sie powoli znowu zbiera.

Natalia prawie nigdy nie ma tak ,zeby z 10 kom.sie 10 zaplodnilo.Jak polowa z tego sie zaplodni i bedzie dzielic to juz jest super wynik.Glowa do gory,jeszcze nic straconego.6 walczy i to bardzo pozytywnie.:D
Na 12 dojrzalych kom zaplodnilo mi sie 11 :P potem po drodze kilka odpadlo.

Dziewczyny, potrzebuję burzy mózgów. Co Wasi mężowie brali na poprawę nasienia? Mój mąż miał profertil, selen ,olej z wiesiołka i zmieniliśmy dietę. To poprawiło wynik o 100%, ale nadal jest fatalnie. Jakieś pomysły, co może jeszcze brać?
I jak ja mogę poprawić jakość moich komórek? Podobno u mnie wszystko ok,ale może coś przeoczyliśmy. Jakieś badania albo coś? Co ja mogę jeszcze zrobić? Nie chcę już powtórki z rozrywki, tym bardziej, że znów będziemy podchodzić komercyjnie.
Dzwoniłam do kliniki. Wizyta 24.05, bo organizm musi się oczyścić po transferze- na wszelki wypadek nie dopytałam z czego ma się oczyścić :(
Myślałam, że już nigdy się na to nie zdecyduję, ale życie jak zwykle napisało swój scenariusz :( Nie wiem, na ile starczy mi sił i pieniędzy, ale zrobię to znów.
Rezygnacja z wszelkich używek, nawet piwka. Mało czerwonego mięsa. Nabiał - kefiry, jogurty. Luźne ubrania na "interes", zero laptopa na kolanach, czy brzuchu.

Motylku z ciekawości jakie macie teraz parametry nasienia? Moj tez bierze profertil i olej z wiesiołka i przy in vitro mieliśmy 1,5 mln plemników, jak u was? Ja tez jestem zupełnie zdrowa tylko problem z nasieniem. U nas 1sze i ostanie in vitro, powoli szukamy dawcy...

Mój M brał Adrovit i multiwitamine. Ty możesz brać to co dał lekarz czyli witaminy dla starających się kwas foliowy i magnez. Pewnie organizm musi się oczyścić po lekach i hormonach plus ścianka musi się zluszczyc chyba?

czy 2 dniowe czy 5 dniowe ...nie oznacza gorzej czy lepiej dlla ciebie.Nie zawracaj sobie tym glowy ,ja mialam 4 transfery z 2 dniowymi i gdyby nie to ,ze u mniej problem z implantacja to juz bym mialam z 10 dzieci ,bo wszystkiej Top klasy byly. I tez dwu dniowe.
Czasami lepiej za duzo sie nie zastanawiac,a cieszyc ze nareszcie jutro TEN dzien :)
Ann jak zawsze święta racja ;) nie ma co rozmyślać trzeba brać to co jest i cieszyć się z tego;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry