reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

danii No taki termin mi wypadł , mogłam to przesunąć ale sama wiesz że to wszystko tyle trwa więc nie chcę tego jeszcze przedłużać.

Moje zarodeczki to były mrożone w 3 dobie . Właśnie zastanawiam się jak to jest z crio , czy zarodki muszą swoje przeleżeć po rozmrożeniu czy jak?

Jak Twój lekarz się odezwie to daj znać.

reklama
danii - czemu ty nie zadzwonisz do kliniki? wcale nie musisz nawet z lekarzem rozmawiac jesli zajety. mnie powiedzieli tez ze lekarz zadzwoni a jak nie dzwonil z rana to ja zadzwonilam i rozmawialam z embriologiem, bo on ma wiecej wiadomosci niz lekarz. dzwon a nie siedzisz w nerwach

JoM - czasem trzymaja zarodki jeszcze dodatkowa dobe lub nawet 2, ale najczesciej robia transfer zaraz po rozmrozeniu

Lolitko dzwoniłam od rana i wkurza mnie jedynie w mojej klinice to, że nie chcą połączyć z embriologiem.
No ale nieważne, lekarz już dzwonił, z moich 9 dojrzałych zapłodniło się 7, transfer jutro o 12, bo nie są zbyt mocne.
Lolitko, a jak szybko po zapładnieniu komóki powinny się dzielić?

Jo. M. pewnie, że nie ma co czekać. Wszystko będzie dobrze.

Lolitko mogłabyś mi tak w wielkim skrócie napisać jak to u Ciebie wyglądało ? tz. jak zdecydowałaś się podejść do in vitro w polsce,ile wcześniej przed procedurą byłaś na pierwszej wizycie w klinice ? czy stymulację zaczynałaś za granicą czy w polsce,u którego lekarza byłaś w Białym ? itp.

danii - zarodek w 1 dobie po punkcji powinien miec 2 blastometry (pierwszy podzial w ciagu 24 godzin od zaplodnienia). w 2 dobie perfekcyjny zarodek powinien miec 4 komorek, w 3 dobie 8... pozniej juz nastepuje przyspieszenie wiec nie liczymy...

lilu - 2 ostatnie podejscia w polsce bo mysle ze polskie kliniki sa lepsze niz skandynawskie. wybralam bialy po dlugich ´namyslach majac na uwadze embriolog opinie, lekarze, kasa, elastycznosc lekarzy. zdecydowalam sie na domitrza bo byl bardzo ugodowy majac na uwadze ze jestem zza granicy. jest on dosc tasmowy, sredni w obyciu, ale ugodowy a to dla mnie najwazniejsze bo ja zazadalam dany sposob leczenia jaki chce i leki i dawki a on sie tylko na to zgodzil.
w 1 podejsciu musialam jechac 1 w cyklu przed i pozniej 2 raz juz na dlugi pobyt (stymulacyjny itd).
za 2gim razem juz sie znalismy i wsio z nim ustalilam wczesniej i wogole nie jezdzilam. jedna z kobitek na forum ktora mieszka w bialym poszla do niego tylko po recepte dla mnie i wykupila leki i mi wyslala (co bardzo pomoglo). bylam tylko juz po tygodniu stymulacji zostajac na dlugi pobyt. w obu przypadkach stymulka byla rozpoczeta zza granicy...nie ma potrzeby byc w polsce.

Ja juz z moimi dwoma bobaskami w domu, poki co nic nie czuje zeby sie zmienilo
oczko.gif
Mam zdjecie pieknie podzielonych komoreczek, dwie zamrozone. 13.12 testuję, mam nadzieje ze i do mnie los sie usmiechnie!

powiedzcie bo sie nie orientuje, na karcie in vitro bylo tak:
do kazdej komorki 4bl, 3 z nich I, a jeden I-II. To dobrze? To I i I-II to klasy? A podział to 4 i to duzo, czy mało? bl to blastocysty? miałam ich nie miec. Nie wiem, poszukam czegos w necie.
P.S. widzialam wyzej, ze bl to blastometry, myslicie ze 4bl jak mialam punkcje 29 to ok?

Witajcie.
Jestem nowa i od kilku dni się tylko przyglądam :sorry: Jednak postanowiłam się zarejestrować.
Tak jak Aisha_23 miałam punkcje 29.11.2011 i transfer dzisiaj :happy: Zresztą z Asią wymieniamy się opiniami na gg :-) Dzięki Asiu za pogaduchy. Jowitka Tobie też dziękuję i ściskam :-)
Także kochanieńkie trzymajcie za nas kciuki :happy:https://www.babyboom.pl/forum/members/aisha_23-109310.html

lolitka200 Dziękuję Ci za informację. Jak będę 14 w klinice to zapytam dokładnie co i jak.

Aisha_23 To super że już jesteście w domku. Nie jestem pewna tego oznaczenia zarodków . Wydaje mi się jednak że I i II to to samo jak oznaczenie A lub B czyli klasa. A zarodki w 2 dobie jak najbardziej powinny być podzielone na 4. Wszystko więc jest ok . Nie martw się teraz i odpoczywaj.

danii 7 to super. Powodzenia jutro.

Bety72 Witam na forum. Też oczywiście trzymam kciuki.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry