reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Witam wszystkie przyszłe mamy:)

jestem mamą łobuza z ivf, który ma już 19 miesięcy:) teraz zaczynam mysleć o kolejnym podejściu do transferu. mam 3 mrożaki w stadium blastocysty i czas zabrać kogoś do domu. i teraz właśnie pytanie - jakie badania najlepiej mieć już przygotowane przed wizytą i jak przebiega podejście. obecnie jestem na tabletkach anty, zastanawiam się ile trwa jakieś przygotowanie itp. będę się kontaktować jakoś w tym tygodniu z kliniką, ale może szybciej od was się czegoś dowiem:)

pozdrawiam i miłej niedzieli życzę:)

reklama

jestem mamą łobuza z ivf, który ma już 19 miesięcy:) teraz zaczynam mysleć o kolejnym podejściu do transferu. mam 3 mrożaki w stadium blastocysty i czas zabrać kogoś do domu. i teraz właśnie pytanie - jakie badania najlepiej mieć już przygotowane przed wizytą i jak przebiega podejście. obecnie jestem na tabletkach anty, zastanawiam się ile trwa jakieś przygotowanie itp. będę się kontaktować jakoś w tym tygodniu z kliniką, ale może szybciej od was się czegoś dowiem:)

Ja podchodzę do drugiej stymulacji, więc niestety nie wiem. Myślę, że Iga będzie mogła Ci pomóc, bo jest w tej samej sytuacji :)

Witaj:)
Widzę że jedziemy na tym samym wózku. Też mam bobo z ivf które ma 11 mies i już zabieramy się za kolejne. Jestem właśnie po pierwszej wizycie w klinice i część moich badań się przedawniła bo przeważnie mają ważność 6 mies.
Mi kazali zrobić takie badania: tsh,HBs antygen,anty HBc, anty HCV,HIV, toxo IgM, CMV IgM, chlamydia PCR, VRDL, posiew z pochwy i z szyjki, cytologia i usg piersi.
Z tym zestawem mam się zgłosić przed sierpniową miesiączką i wtedy dowiem się więcej. Podejrzewam że będę podchodziła na cyklu sztucznym bo mam nieregularne miesiączki ale to tylko moje podejrzenia.

Witaj:)
Widzę że jedziemy na tym samym wózku. Też mam bobo z ivf które ma 11 mies i już zabieramy się za kolejne. Jestem właśnie po pierwszej wizycie w klinice i część moich badań się przedawniła bo przeważnie mają ważność 6 mies.
Mi kazali zrobić takie badania: tsh,HBs antygen,anty HBc, anty HCV,HIV, toxo IgM, CMV IgM, chlamydia PCR, VRDL, posiew z pochwy i z szyjki, cytologia i usg piersi.
Z tym zestawem mam się zgłosić przed sierpniową miesiączką i wtedy dowiem się więcej. Podejrzewam że będę podchodziła na cyklu sztucznym bo mam nieregularne miesiączki ale to tylko moje podejrzenia.
Oooo.... Dużo tego... I na sierpien dopiero podejście. .. Myslalam tak sobie po cichu że bardziej z marszu sie udaje. .. Oj trzeba bylo sie wcześniej decydować. .. A gdzie podchodzisz? Ja z Gamety Gdynia . musze w takim razie jutro od razu dzwonic i sie cokolwiek umawiac. ..

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Oooo.... Dużo tego... I na sierpien dopiero podejście. .. Myslalam tak sobie po cichu że bardziej z marszu sie udaje. .. Oj trzeba bylo sie wcześniej decydować. .. A gdzie podchodzisz? Ja z Gamety Gdynia . musze w takim razie jutro od razu dzwonic i sie cokolwiek umawiac. ..

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Podejście w sierpniu dlatego że w lipcu mija rok od porodu a miałam cc. No i my wybraliśmy się teraz żeby na spokojnie badania porobić a @ powinnam mieć gdzieś pewnie w połowie sierpnia. To zależy jak mi się cykl wydłuży bo ostatnio miałam 40 dni:(
Myśle że jak porobisz badania to z następnym cyklem bedziesz mogła podejśc do krio.
Ja jestem w Novum.

Czesc dziewczyny ;( w nocy zaczęłam delikatnie krwawić wiec rano pojechałam na SOR i lekarz mnie zbadał i powiedział ze ciazy nie ma i wg niego mam odstawić leki bo to nie ma sensu ;/ wiec od rana bez leków i czekam na @ mam nadzieje ze ten lekarz z invimedu nie bedzie nadal upierał sie żeby brac leki bo póki co nie odbiera tel ;(

reklama
Czesc dziewczyny ;( w nocy zaczęłam delikatnie krwawić wiec rano pojechałam na SOR i lekarz mnie zbadał i powiedział ze ciazy nie ma i wg niego mam odstawić leki bo to nie ma sensu ;/ wiec od rana bez leków i czekam na @ mam nadzieje ze ten lekarz z invimedu nie bedzie nadal upierał sie żeby brac leki bo póki co nie odbiera tel ;(
Bardzo mi przykro :(
Kiedy masz wizytę? Dziś niedziela to może być ciężko go złapać. Może jedz jutro z rana do niego.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry