reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Nam podali blastkę, bo na szczęście jedna taka była, pozostałe 3 do tego stadium nie doszły. Nie mam pretensji, byłam zła, że muszę jeszcze raz przez to wszystko przejść przez brak mrozaków, ale już się z tym pogodziłam. Jestem gotowa na nową stymulację i czekam na bliźniaki :-)
Powiem Wam, że widzimy tu tyle ludzi 40+ z małymi dziećmi, że się zakładamy, które jest z in vitro ;) Z jednej strony widok maluchów boli, z drugiej ci starsi od nas ludzie z dziećmi dają nadzieję. Każdej z nas się uda! Droga jest długa i wyboista, ale warto walczyć :)
Bliźniaki. ? Kocham bliźniaki :D

reklama
Mnie powiedział ze in vitro to 40% mam je podzielić przez pół bo mam endometrioze . Czyli mam 20 % po przebytych 3 pełnych procedurach stymulacja punkcjia transfer. Po 1 nieudanej stymulacji okazałam się przypadkiem beznadziejnym ( słabo odpowiadającym na stymulację za 1 razem wcale ) mam te niby moje 20% Trzeba szukać właściwego jajka zarodka właściwego dnia i godziny ..... jest kilka procent ze nadejdzie :)
Boże dziewczyny, jesteście po prostu NIESAMOWITE!!!!
Sposób w jaki to wszystko znosicie...jesteście mega silne!
Obym znalazła w sobie tyle siły co Wy,gdyby mi się nie udało.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Oczywiście, że nie myśli się o kasie ale trochę więcej empatii w stosunku do par,które niejednokrotnie bardzo się zadluzaja żeby spełnić swoje marzenie. Wolałabym usłyszeć,że zrobimy co w naszej mocy żeby pomóc a nie "pierwszy raz to sobie potestujemy".
Bardziej w tym kontekście myślałam :)

Nie no tak to nie mowia
Ale nam na pierwszej wizycie po nieudanym transferze lekarz powiedzial ze bardzo mu przykro ale niestety w in vitro tak to jest ze 1 raz z reguly sie nie udaje.
Ja mysle ze to jest ogolnie za 1 razem i niewiedza lekarza jak organizm zareaguje na stymulacjejak przebiegnie punkcja czy komorki sie zaplodnia

Wiem pewnie tez mowilabym cos w ten desen gdyby nie wyszlo z 3 dniowym zarodkiem :) my kobiety poprostu takie jestesmy lubimy ponarzekac :)
Cale in vitro to gdybanie niestety taka rosyjska ruletka
Pewnie byś mówiła jakby trzymali do 5 doby to bym 4 transferów nie musiała przechodzić .
Nie trzeba narzekać trzeba się cieszyć życiem i walczyć z chorobą i nie mieszaj mi do tego Boga że Cię za coś ukarał! !!!
Pomysl masz ręce nogi mówisz widzisz nie masz 10000 innych chorób gorszych od niepłodności . I dzięki Bogu możesz walczyć masz in vitro masz szansę nie wszyscy mają szansę walczyć z chorobą.

Nie no tak to nie mowia
Ale nam na pierwszej wizycie po nieudanym transferze lekarz powiedzial ze bardzo mu przykro ale niestety w in vitro tak to jest ze 1 raz z reguly sie nie udaje.
Ja mysle ze to jest ogolnie za 1 razem i niewiedza lekarza jak organizm zareaguje na stymulacjejak przebiegnie punkcja czy komorki sie zaplodnia
Chyba tez dlatego nie nastawiam się, że mi się uda za pierwszym razem.

Pewnie byś mówiła jakby trzymali do 5 doby to bym 4 transferów nie musiała przechodzić .
Nie trzeba narzekać trzeba się cieszyć życiem i walczyć z chorobą i nie mieszaj mi do tego Boga że Cię za coś ukarał! !!!
Pomysl masz ręce nogi mówisz widzisz nie masz 10000 innych chorób gorszych od niepłodności . I dzięki Bogu możesz walczyć masz in vitro masz szansę nie wszyscy mają szansę walczyć z chorobą.
O doprowadzilas mnie kochana do pionu przestaje narzekac :)

reklama
Do góry