reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczynki.
Obserwuje wasze forum od jakiegoś miesiąca. Chyba się już nawet uzaleznilam..... Stwierdziłam,że dziś pora na moją historie. Staramy się z mężem o dziecko od 5 lat. Jestem po dwóch inseminacjach. Ogólnie wszystko jest wporzadku -moim zdaniem mój M ma tragczna morfologia nasienia,ale nasza Pani Doktor twierdzi, że wcale nie jest tak źle i ze zna pary którym i z takim nasienie się udało..... 27.08 miałam transfer-tylko jeden zarodek "ocalalal" i właśnie on został podany. 08.09 zrobiłam betę -wynik 75. Szał ale nie pozwalam sobie się cieszyć.... wszyscy mi mówią -dziewczyno -jesteś w ciąży !!!!niestety mam świadomość tego, że jeszcze się może wiele wydarzyć....Jutro powtarzam betę. Pewnie znowu nie usne-tak jak to było poprzednio. ... Ehhhh. Aha leczę się w Provicie w Katowicach
Witaj
ja miałam betę 34 i jestem juz w 6mc. Tez nie wierzyłam i na drugą betę czekałam na szpilkach. No i oczywiście po 2 becie zrobiłam jeszcze trzecią. Bylam w szoku ze w końcu się udało.
Trzymam kciuki za Twojego Kropka &&

reklama
Dzień dobry,
Tak mi moje stado daje znać ze normalnie czuje rozpieranie [emoji7]
Nigdy tego nie czułam, zawsze rósł (albo wcale) 1 mizerny pęcherzyk. Ostatnio ich zobaczyłam znacznie wiecej [emoji7] ciekawe ile dzisiaj!
Ewunka [emoji106]
Ja jadę około 12 [emoji2]
Cieszę sie jak dziecko, niby nic a juz zaczyna sie radość i buduje sie nadzieja

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Powodzenia dziś.

Miłego poniedziałku dziewczynki ;);)

Trzymamy kciuki za piekbe jajca :)
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesieczne domki mamus :*

Wrzesien mamy to kobietki to bedzie nasza jesien :biggrin2::tak: owocna w kolejne ciaze ruszamy do boju po nasze szczescia.
Niech wrzesien bedzie jeszcze bardziej szczesliwszy niz lipiec i sierpien razem wziete :):tak::tak:
Wakacje zakonczone z mega pozytywni wiadomosciami o kolejnych ciazach niech to dalej trwa :tak::tak::tak:
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :)
Worek dobrych wiadomosci pękł bety rosna w górę sa kolejne ciążę czekamy na reszte :):*:wink::yes:
  • Trzymamy kciuki za szyjke pisanki zeby sie nie skracala
  • Kciuki za blizniaki madziagi zeby szybko mogly zdrowiutkie wyjsc z rodzicami do domku
  • Trzymamy kciuki za synka agatek28 oby szybciutko nabieral sil

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

12:Hooope86-wizyta w trakcie stymulacji
12:Ewunka -wizyta w trakcie stymulacji

13:shaggy - wizyta kontrolna w trakcie stymulacji
13:nieagatka - badanie prenatalne
14:milagros - transfer
14:gosia321 -wizyta u gin przed stymulacja
16:kilosierra- betowanie
16:buterfly - wizyta pecherzykow- serduszkowa
16:Drygonfly - wizyta serduszkowa
19:rybka14- wizyta kontrolna u gin prowadzacej ciążę
19: katherina - usg serduszkowe
19: zosia87- usg serduszkowe
21:husan- badania prenatalne
21:Marley - usg pecherzykowo- serduszkowe
22:Dragonfly79 - usg serduszkowe
22:malutkikaczorek - wizyta przed crio
26:rybka14 badania prenatalne
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji
Natalia89- rozpoczecie stymulacji
Jaskolcia -histeroskopia
Kasik99- rozpoczecie stymulacji
Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;) :D8-)
♡♡♡♡♡
Hej Gosiu;)
@ przyszła wiec zapisz mnie na 24 wrzesnia ba kontrole endometrium przed crio:) jak miło wiedziec kiedy cos sie ruszy znowu:)
Milego dnia:)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Zarodki mam z 2 i 3 doby i lekarz mówi że dobre ale widocznie nie bardzo skoro jeden już straciłam a problem jest po stronie słabego nasienia i tu też może być przyczyną bo badania genetyczne wyszły ok ale m ma 100% plemników niewłaściwej budowy nieruchliwe i z uszkodzona budowa tj wady główki witki lub wstawki

U mnie ten sam problem. M miał 94% plemników niewłaściwych . 1% właściwych A a resztę to grupa C I D a więc tragedia. Dlatego Pani doktor zaleciła aby zapłodnic mi wszystkie komórki. Postaralam się o zaświadczenie od kardiologa lub endokrynologa ale nie miałam wskazan i to było podstawa aby wszystkie komórki zaplodnic gdyż mam 32 lata. Oraz zaleciła aby zrobić separację plemników i nacięcie otoczki komórki oraz aby poczekać do 5 doby gdyz w 3 dobie bardzo dużo komórek odpada i tak było w naszym przypadku. Do 3 doby komórka rozwija się na siłach z komórki a później zaczyna dominować plemnik i przestaja się komórki rozwijać. Mam nadzieję że się nam uda jutro się przekonamy.

reklama
U mnie ten sam problem. M miał 94% plemników niewłaściwych . 1% właściwych A a resztę to grupa C I D a więc tragedia. Dlatego Pani doktor zaleciła aby zapłodnic mi wszystkie komórki. Postaralam się o zaświadczenie od kardiologa lub endokrynologa ale nie miałam wskazan i to było podstawa aby wszystkie komórki zaplodnic gdyż mam 32 lata. Oraz zaleciła aby zrobić separację plemników i nacięcie otoczki komórki oraz aby poczekać do 5 doby gdyz w 3 dobie bardzo dużo komórek odpada i tak było w naszym przypadku. Do 3 doby komórka rozwija się na siłach z komórki a później zaczyna dominować plemnik i przestaja się komórki rozwijać. Mam nadzieję że się nam uda jutro się przekonamy.
Bardzo dobry lekarz zna sie na rzeczy. Jezeli planują robic separacje to wnioskuje ze jest plemników duzo. U was najprawdopodobniej jest teratozoospermia, badania naukowe pokazują, ze duzo mężczyzn z "nieładnym" nasieniem naturalnie zapładnia swoje partnerki. Jednak nie mozebyc OAT - Malo kiepsko ruchliwych. Ale:-) w ivf to nie ma znaczenia. Tutaj liczy sie ruch A. Jezeli jest ruch A to jest świetne nasienie. W przypadku IUI liczy sie ilość i ruch ogółem A+B. Bardzo Malo mężczyzn nie posiada ruchu A. A wystarczy ich tylko kilka. My tez mamy czynnik męski i niestety wszystkie zarodki rozwijają sie dobrze do 3 dobry ( potencjal komórki ) po 4 dobie zwalniają bo wchodzi genom zarodka czyli DNA ojca. U nas w ogóle jest OAT trzeciego stopnia. Badania MSOME pokazalo brak plemników I typu - a przy ivf zawsze znalezli:-) fragmentacja tez kiepska.A udalo sie:-) my zapładnialiśmy Malo komórek, wiec jak zapładniacie wszystkie to sie powinno odrazu udać :-) ale ivf jest nieprzewidywalne i czasem trzeba poczekać troszkę dluzej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry