• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Który to jest rozpuszczalnik?
Czytam ulotkę proszek to lek. Jeżeli dobrze rozumiem to masz
1 opakowanie - proszek + rozpuszczalnik ( płyn)
2 opakowanie - proszek + rozpuszczalnik.
Napuszczasz do proszku- płyn z fiołki strzykawką. Mieszasz potem pobierasz lek już rozpuszczony do drugiej fiołki z proszkiem. I tak masz mniej rozpuszczalnika i mniejsza objętość zastrzyku, ale dawka ta sama. Chyba o to im chodziło. Jeżeli masz wziąć dzisiaj 75+150. W ostateczności robisz dwa zastrzyki jak się boisz mieszać. Tylko to bolesne bo dwa:-(
Edit: i zmień igle przed wkłuciem bo będzie tępa to puch kombinacjach.

[emoji23] O Boże Fredka skąd ta chęć picia tej wody [emoji1787][emoji23] ja swojej na szczęście nie musiałam moczyć w nocy, starego jakby w nocy suszyło to by pewnie się nie zawahał [emoji1787][emoji23]
Jessssu, no co ty [emoji33][emoji23][emoji23]. Biedna [emoji23]
Jak byłam mała, to chciałam pić tę wodę z babci szklanki z protezą, łeeeeeee, aż mnie cofa [emoji1785]

Czytam ulotkę proszek to lek. Jeżeli dobrze rozumiem to masz
1 opakowanie - proszek + rozpuszczalnik ( płyn)
2 opakowanie - proszek + rozpuszczalnik.
Napuszczasz do proszku- płyn z fiołki strzykawką. Mieszasz potem pobierasz lek już rozpuszczony do drugiej fiołki z proszkiem. I tak masz mniej rozpuszczalnika i mniejsza objętość zastrzyku, ale dawka ta sama. Chyba o to im chodziło. Jeżeli masz wziąć dzisiaj 75+150. W ostateczności robisz dwa zastrzyki jak się boisz mieszać. Tylko to bolesne bo dwa:-(
Edit: i zmień igle przed wkłuciem bo będzie tępa to puch kombinacjach.
Czyli jednym rozpuszczalnikiem rozpuszczam jeden proszek a drugi proszek rozpuszczam już tym rozpuszczonym? Dobrze zrozumiałam?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry