Jak pobiorą jajeczka to jeszcze muszą je zaplodnic, dobrze wyhodować i dopiero podają piękne zarodeczki, to musi potrwaćTo w którym dniu cyklu powinna zajść punkcja, a w którym transfer? Myślałam, że to wszystko w dniu pik, tj u mnie 14 dzień cyklu![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jak pobiorą jajeczka to jeszcze muszą je zaplodnic, dobrze wyhodować i dopiero podają piękne zarodeczki, to musi potrwaćTo w którym dniu cyklu powinna zajść punkcja, a w którym transfer? Myślałam, że to wszystko w dniu pik, tj u mnie 14 dzień cyklu![]()
Dziewczyny, a jak wygląda dokładnie chronologia zabiegu? W tych samych 10 minutach po punkcji następuje transfer? W momencie jak będę znieczulona? Pewnie jest to oczywiste pytanie, ale nawet nie zapytałam mojej Pani doktor![]()
Ja punkcję miałam chyba w 17dc.To w którym dniu cyklu powinna zajść punkcja, a w którym transfer? Myślałam, że to wszystko w dniu pik, tj u mnie 14 dzień cyklu![]()
Tylko wtedy czego to byłby transfer?To w którym dniu cyklu powinna zajść punkcja, a w którym transfer? Myślałam, że to wszystko w dniu pik, tj u mnie 14 dzień cyklu![]()
Będziecie mieć dopiero pobrane komórki, nie ma jeszcze zarodka do transferu w tym samym momencie
Nawet przy IUI to nie działa tak szybko ;-) I naturalnie też nie, inaczej mogłybyśmy robić testy ciążowe od razu po stosunku;-) 3-5 dni to standard oczekiwania. U nas akurat zawsze 5.Takie są u nas kolejki... Od złożenia kompletu dokumentów miesiąc oczekiwania na wizytę u embriologa, od niej 6 miesięcy do spotkania z położną, kolejne 2 do punkcji...Dzięki za info
Madame JS, czemu in vitro dopiero w listopadzie?
Nie, nie w in vitro to jest tak ze zaczynasz stymulacje dlugi lub krotki protokół . Dlugi bierzesz miesiac przed tabletki anty a potem wdrażasz zastrzyki, potem okres i zaczynasz stymulacje z zastrzyków. Krotki to w 1 lub 2 dniu cyklu zaczynasz stymulacje. Punkcja jest różnie ja miałam 12-13 dzień. W trakcie stymulacji chodzisz kilka razy na monitoring gdzie lekarz sprawdza ile masz pęcherzyków i jakiej sa wielkości i na tej podstawie ustala dzień punkcji.Dziewczyny, a jak wygląda dokładnie chronologia zabiegu? W tych samych 10 minutach po punkcji następuje transfer? W momencie jak będę znieczulona? Pewnie jest to oczywiste pytanie, ale nawet nie zapytałam mojej Pani doktor![]()
Nie poddawaj się!Ja już krew oddałam, wyniki maja być za jakieś 2h... ale czuję, że nic z tego nie vedziedodatkowo wczoraj miałam odrobinę podbarwionego na różowo śluzu na wkładce
![]()
Ja już krew oddałam, wyniki maja być za jakieś 2h... ale czuję, że nic z tego nie vedziedodatkowo wczoraj miałam odrobinę podbarwionego na różowo śluzu na wkładce
![]()