reklama

Kto po in vitro?

reklama
cześć dziewczyny,
podczytuję Was wytrwale i okazało się że w pełni mogę dołączyć do Was. na wczorajszej wizycie zapadła decyzja o in vitro. dr powiedział Pani będzie długa kobietka więc rozumiem, że chodzi o ten długi protokół. ja poprostu nic nie zapamiętałam, tyle tylko wiem, że od 1 grudnia tabl anty i ok 14 dc wizyta i dopiero dalsze wskazówki.
macie czas i chęć napisać o tym długim protokole?

PYTANIE MAM !!! Lekarz kazal brac tylko luteine dopochwowo... ale mam w domu jeszcze 6 tabletek Duphastonu i myslalam czy by ich nie wziac teraz po transferze przez pare dni... wiem ze nie zaszkodza ale zastanawia mnie czy jak je wyjem i za 6 dni odstawie i zostanie sama luteina to tym nie zaszkodze..... co myslicie?

Czesc dziewczyny. Esiek trzymam za Was kciuki twoje malenstwo niech zostanie juz z toba na zawsze ;) Dziewczyny podchodzace do transferu rowniex trzymam kciuki. Minni ogromne gratulacje brak slow by opisac to co cczuje kiedy czytam ze kolejnrj z nas sie udalo. To daje nadzieje na przyszlosc ;) MagdaM ja tez mam dlugi protokol od nastepnej @ biore tabletki anty ( yaz) w polowie brania czyli 12 dc mam sie zglosic ns screczing nie wiem jak to napisac ( zwieksza szanse na zagniezdzenie) potem nastepne 12 dni i poznirj stymulacja. Dluzszy protokol to chybs tylko chdzi o to zr zazywa sie tabletki anty na wyciszenie, poprawcie mnie jesli sie myle. U mnie grudzirn to magiczny miesiac ja z grudnia, maz z grunia naert imieniny mamy w grudniu wiec wieze ze to bedzie dla nas i reszty z okazji swiat ( bo to przeciez magicznu czas) szczesliwy ;) Pozdrawiam Was wszystkie. Ps sorki za bledy ale pisze z tel ;)

Minni27 GRATULACJEEEE!!!!!!!!!!!:-):-) najlepeij zrobić w odstępie 48h, ewentualnie 72. Super! Jak się czujesz?

MagdaM ja byłam na dlugi protokole. Ze względu na to, że byłam świeżo po laparoskopii diagnostycznej (tydzień po dokladnie) i okazało się że mam endometriozę, której ogniska wycięto , a akurat zgodził się dc to dostałam 1 zastrzyk decapepthylu.Po nim miałam jeszcze normalnie okres. Potem po miesiącu znow zastrzyk decapepthyl (wtedy juz okresu sie nie dostaje:)) i po dwóch tygodniach zaczęłam stymulację. Będąc na długim protokole podobno zdarza się że troszkę wolniej pęcherzyki rosną (tak mi powiedzial dr robiący usg). Oczywiście 1dzien cyklu z racji braku miesiączki założyliśmy sobie z lekarzem(i to było równe 14 dni po drugim zastrzyku decapepthylu) bralam encorton i a styumulację fostimonem zaczęłam od 3dc (w sumie kłułam się 9 dni), następnego dnia - w środę o 19,30 wstrzyknęłam sobie ovitrelle na pęknięcie, a w piątek o 7 rano miałam punkcję. Tak w skrócie wyglądał mój długi protokół.

Esiek a jaką dawkę luteiny bierzesz? ja mam 3 razy dziennie po 200mg i gin mi powiedzial, ze to tak duzo,ze nie musiałabym miec w ogóle jajnikow

Ostatnia edycja:
Majka piszesz o screatching i mysle czemu ja nie mialam wykonanego skoro to ponoc zwieksza szanse na zagniezdzenie?... moze powinnam poprosic o to? hmmm

Ja mam dawke luteiny 3x4 tabletki....

Witam wszystkie dziewczyny. Bardzo Wam kibicuję i trzymam kciuki bo wiem jak czasem jest ciężko.
Ja jestem w trakcie pierwszego podejścia do INV, to 9 dzień stymulacji, krótki protokół, duże dawki Menopuru i Cetrotide.
Dziś odebrałam kolejne wyniki i chyba nie jest najlepiej:
LH 0,6
estradiol 830
progesteron 0,26

Powiedzcie mi proszę, jakie były Wasze wyniki progesteronu przy stymulacji. Potrzebna mi pomoc doświadczonych staraczek :) z tego co wiem przy tak niskim wyniku zarodeczek ma marne szanse na przyjęcie :(

reklama
Dorotav - u mnie jest tak, że TSH nie spada tak szybko jakbym chciała. Ja biorę od poniedziałku do piątku 75, a w sobotę i niedzielę 100, ale głęboko zastanawiam się nad tym, że w tygodniu zwiększyć do 100.

LISTOPAD:

21: blueskye - wysoka beta
23: Olusia7982 - udane crio
25: peti30: wysoka beta
25: Jo.M.: udany transfer
26: 29magda09 - kolejne USG po wysokiej becie
26: Lilia♥ - wyniki i wizyta kontrolna

GRUDZIEŃ:

2: Esiek - wysoka beta
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
Zuzia2011 - podejście do crio - jestem mamą :)

Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry