reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

MMMM co do zwolnienia,to na bank ci dadza,ja na stymulacje nie bralam,lecialam urlopem,albo wybieralam takie godz.by bylo mi ok. wolalam wziasc po punkcji i dostalam,az do wyniku bety,ale napewno dostaniesz,tylko wolaj. Nie wiem jak przy pcos,dokladnie,napewno mozesz miec wiecej komorek:)
U mnie pierwsza i druga stymulacja wynosila ok.12do 14 dni,oni.tak mowia 10,ale rzado kiedy tyle trwa,przewaznie ok.dwoch tygodni. Ja sie szybko stymuluje,gorzej z iloscia jajcow,owulacje mam swoja zawsze ok.10 dnia,a nawet kilka mialam ok8 a i tak stymulowali mnie prawie 14 dni,by komorki byky bardziej wartosciowe:)

reklama
ANN.K kochana!!! Beta napewno ciazowa,ci do progesteronu to w normie jest napewno,moze nie za wielki,ale sie miesci w granicach I trymestru,ja teraz nie robilam,wczesniej tak,i moze gdybym taki miala,dla wlasnego spokoju bym skonsultowala z lekarzem,albo nawet zwiekszyla progesteron,ktorego w ciazy nigdy nie za duzo:)

MMMM co do zwolnienia,to na bank ci dadza,ja na stymulacje nie bralam,lecialam urlopem,albo wybieralam takie godz.by bylo mi ok. wolalam wziasc po punkcji i dostalam,az do wyniku bety,ale napewno dostaniesz,tylko wolaj. Nie wiem jak przy pcos,dokladnie,napewno mozesz miec wiecej komorek:) U mnie pierwsza i druga stymulacja wynosila ok.12do 14 dni,oni.tak mowia 10,ale rzado kiedy tyle trwa,przewaznie ok.dwoch tygodni. Ja sie szybko stymuluje,gorzej z iloscia jajcow,owulacje mam swoja zawsze ok.10 dnia,a nawet kilka mialam ok8 a i tak stymulowali mnie prawie 14 dni,by komorki byky bardziej wartosciowe:)
problem polega na tym, że w czasie stymulacji będą mi chyba robić badania hormonów a laboratorium w gamecie czynne jest od 8-11 więc i tak musiałabym brać wolne. Zresztą i tak od Wigilii mam rozpisany urlop :)

Lilia - tak sie ciesze ze jednak nie mozesz nas zostawic i wrocilas:) Ja chcialam ogarnac jak ty kalendarz ale tylko jeden dzien udalo mi sie pozbierac - ty jestes w tym najlepsza:)

Dziękuję, ale muszę powiedzieć, że świetnie Ci szło :-)

Mmm – jeżeli lekarz kazał Ci przyjść między 1-3 dc to obawiam się, że będziesz miała USG dowcipne. Już parę razy miałam takie badanie, nie jest tak źle, ale ja zawsze szłam 3 dc po południu, do przeżycia :-)

O matko ale płodne w posty jesteście:) Oby to na ciąże się przerodziło:)

Padłam ze śmiechu, świetny tekst. Patrząc na swój przypadek to powinnam mieć niezłą gromadkę :-D

Lilia - ja nie muszę chyba pisać, że też mam problemy jelitowe przy estrofemie... i przy innych hormonach też... Skoro masz od antyków a to przecież też zazwyczaj estradiol jest w nich to będziesz miała cały czas... Nie myślałaś o jakimś oczyszczaniu czy może już coś robiłas? Ja też miałam wieczne zapalenia i na jakiś czas miałam spokój - choć teraz po ostatniej dawce luteiny też mi się nie podoba moja wydzielina... Ja zazwyczaj szybko działam - jak coś zaczyna się dziać to zaraz uruchamiam clotrimazol - nie czekam na lekarza... I nawet nie waż się nas opuszczać. Ja Ci nie pozwalam:) Co do bólu piersi to jakoś na wiosnę też mnie bolało. Lekarka przepisała mi Mastodynę...

Jeżeli chodzi o oczyszczanie to zamierzam, ale w związku z przygotowaniami do crio to odsunęłam ten temat na dalszy tor. Ta chwilowa ucieczka była chyba zaćmieniem umysłu :-)

Fusun – dzięki, ale u mnie ten estrofem dowcipnie raczej odpada. Ja mam tendencje do zapaleń i wszelkie tabletki dowcipne powodują częstsze zapalenia.

Ann.k1 – beta piękna, gratulacje :-)

GRUDZIEŃ:

9: genna - koooolejna wizyta u immunologa

9: keki84 - wizyta przed udanym crio
9: Ewis - wizyta kontrolna
9: Bziumelka - podglądano ślicznych jajeczek
9: elleni - podglądano ślicznych jajeczek
9: Niepokorna - podglądano ślicznych jajeczek
9: Jogo - wizyta przed udanym crio

9: basidrak – wizyta kontrolna

10: Lilia♥ - wizyta kontrolna
11: martaczi - podglądamy zdrowego maluszka
11-12: Bziumelka - punkcja
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
12: Olusia7982 - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
12-13: Zuzia2011 - przybliżona data crio - jestem mamą :)
13: peti30 - USG po wysokiej becie
14: Bziumelka - wstępna data punkcji
14: Infinity - kontrola przed udanym transferkiem
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)
17: Esiek - USG pęcherzykowe

STYCZEŃ:

Hope84 - udane crio

Jogo - udany transfer
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Niepokorna - ale naprodukowałaś :-) super, data punkcji całkiem fajna :-D

GRUDZIEŃ:

9: genna - koooolejna wizyta u immunologa
9: keki84 - wizyta przed udanym crio
9: Ewis - wizyta kontrolna
9: Bziumelka - podglądano ślicznych jajeczek
9: elleni - podglądano ślicznych jajeczek
9: Jogo - wizyta przed udanym crio

9: basidrak – wizyta kontrolna

10: Lilia♥ - wizyta kontrolna
11: martaczi - podglądamy zdrowego maluszka
11-12: Bziumelka - punkcja
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
12: Olusia7982 - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
12-13: Zuzia2011 - przybliżona data crio - jestem mamą :)
13: peti30 - USG po wysokiej becie
13: Niepokorna - punkcja
14: Bziumelka - wstępna data punkcji
14: Infinity - kontrola przed udanym transferkiem
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)
17: Esiek - USG pęcherzykowe

STYCZEŃ:

Hope84 - udane crio

Jogo - udany transfer
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Ostatnia edycja:
reklama
mmm… będzie robił normalnie USG w trakcie okresu, niestety. Średnio to komfortowe ale tak trzeba. Za pierwszym razem jak byłam to coś powiedziałam przed tym jak usiadłam na fotel, a gin do mnie „nie pani pierwsza i nie ostatnia, spokojnie ;) „ . Po pierwszej ciąży okresy mam lajtowe ;) już 3 dnia prawie nic nie leci więc umawiam się na ten 3-4 dzień i jestem spokojna.
życzę ci żebyś nie musiała się przyzwyczajać do tych wizyt ale po paru razach idzie się jak do zwykłego, rodzinnego lekarza po receptę :-p już mnie nie stresują te wizyty w ogóle tak jak kiedyś ;-)

Ann.k1 –gratuluję ! ;) niech beta rośnie ! :-)

Wow Niepokorna ale żeś się wystymulowała :D pięknie !! :cool2:
Ja po wizycie i u mnie 3 pęcherzyki w jednym i 3 w drugim ale jak to gin powiedział „nie za dużo ale nie chciałem przesadzić z dawkami widząc jak ostatnio Pani nam się wystymulowała” . Endometrium ładniutkie, hormony też.
Jejku, oby teraz te wszystkie zostały pobrane i nadawały się do zapłodnienia, ehhh tak się boję bo to jednak tylko 6 szt ;( a wiedząc, że przy ostatnim pobraniu gdzie było 12 szt tylko 4 odpowiednio się podzieliły to martwię się strasznie żeby te wystarczyły
U mnie punkcja we czwartek najprawdopodobniej. Jeszcze jutro wizyta z USG

Do góry