reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny - wspaniałe wiadomości!! Beta jedna za drugą przyrastają pięknie - GRATULACJE!
Olusia - jakie dostałaś antyki i od kiedy zaczynasz?
keki - cholernie mi przykro z powodu pracy :(

Ja leczę grzybka, ale nie wiem co i jak... Dostałam sprzeczne informacje w klinice: lekarz kazał wybrać lekarstwa (gyno femidazol) i zrobić ponowne badania między 10 a 14 dc, natomiast położna widząc zapis doktora kazała zrobić badania po 2 tygodniach od skończenia opakowania. Jedno wyklucza drugie, bo mam się pojawić w 18-19 dniu cyklu... I w dodatku w międzyczasie wystąpi okres, co jeszcze wydłuży czas brania globulek. Masakra... Któraś z Was robiła badania po leczeniu grzyba? Ile po skończeniu lekarstw?

I jeszcze mam pytanie co do acardu - jaka dawka i od kiedy zacząć przed transferem? A po tej dwudniowej przerwie na transfer do kiedy się bierze? U mnie nikt mi nie mówił o acardzie... Wrrrrr!

reklama
alternatywa teraz czekam do16dc i od 16dc mam brac przez 10 dni luteine po 2 tabl,,, czekam na @ i od 1 dnia zaczynam brac anty - a dostalam Marvelon jesli dobrze czytam z recepty....
1 tabletka dziennie, ja bralam juz 4 dni przed transferem i caly czas bralam, ja nie odstawialam na czas transferu ale laski pisaly ze odstawialy na 2 dni i potem wziely w tym samym dniu co transfer....

Olusia mam (miałam) umowę na czas określony, ale do 2019 r., więc w razie ciąży przywrócenie do pracy i normalnie wszystkie świadczenia. Ale nie uprzedzajmy faktów, choć moje nadzieje są ogromne...

keki84 to trzymam kciuki za powodzenia !!:tak:

Ale mi sie dzis chce spac... wczoraj mialam dniowke, dzis wczesniej sie obudzilam, wiec chyba dzis wczesnie pojde... moze zasne... chociaz ostatnio zle sypiam ech....

Dziewczyny... Dostałam dziś w pracy wypowiedzenie, więc niedzielny crio to moje być albo nie być... :-(
Keki kurczaki, mam nadzieje ze urzedzie im nosa i będziesz w ciazy:)

keki84 przykro mi ale dlaczego dali tobie wypowiedzenie? co bylo powodem? trzymam kciuki za niedzielne crio... musi sie udac!!

A powiedzcie mi dziewczyny jaka jest procedura zamrazania komorek? potem je odmrazaja i zapladniaja tak? ale chodzi mi o to ze jak wykorzystam te co mi zaplodnia czyli te 6 to potem musze placic za tamte? czy jak to jest? moga potem mi bez problemu odmrozic komorki i zaplodnic nowymi plemnikami? i potem sie czeka ok 2-3 dni tak?

Olusia juz rozmawialiśmy o tym, zapłodnienie komórek i transfer plus wizyty to 5-6 tys w zależności od kliniki, komórki tez maja swoją datę przydatności i generalnie wysychaja, a pamiętaj ze przy 3 podejściu zapladniają wszystkie, więc taniej bedzie wystymulować sie ponownie zeby otrzymać jak najwieksza ilośc komorek

Lilia właśnie doczytalam...... Juz niedługo transfer jupijajej :))))))))) 3mam kciukaski

genna aha czyli to juz jest potem platne.. to chyba faktycznie lepiej sie wystymulowac przy 3 probie... chociaz mam nadzieje ze nie bede musiala podchodzic do 3 proby....

Yplocka- pięknie beta rośnie i oby tak dalej, kochana powiedz mi kto jest Twoim lekarzem prowadzącym?

Keki84- przykro mi bardzo....nie ma jak wsparcie otoczenia i wsparcie finansowe... 3mam kciukasy

Oktavi
atosiban ( handlowa nazwa leku to tractocide) podawany jest jako wlew i redukuje skurcze macicy. Z badań wynika, że przy reaktywnej macicy zwiększa szansę zagnieżdżenia o 30 %. L-arginina podawana w trakcie stymulacji w zwiększonych dawkach poprawia istotnie liczbę i jakość komórek (z kilku publikacji zagranicznych)

GizaS
walcz, nie poddawaj się.

basidrak bardzo mi przykro, przy kolejnej próbie na pewno się uda

:-)Lilia cieszę się bardzo z Twojego crio. mocno, mocno trzymam kciuki za sukces.

Jo.M chyba wiem z jakimi myślami i decyzjami musisz się zmierzyć. Ja też rozpatrywałam komórkę dawczyni, mój lekarz delikatnie sugerował własne jajeczka. Każda decyzja, jaką podejmiesz będzie właściwa.
Bziumelka trzymam kciuki za punkcję :-)

Siaga;
za piękny widok Twojej kropeczki, mam nadzieję, że też się doczekam

martaczi zazdroszczę Ci widoku tego serduszka. musiało być piękne. Oczywiście, że wszystko będzie dobrze :-)

Minni27 trzymam kciuki za Twoją wizytę. cudnego oglądania.

yplocka1 gratuluję przyrostu :-)

basidrak tak jak radzą dziewczyny testy owulacyjne mogą pomóc

dorotav za owocną walkę, oby wszystko poszło po Twojej myśli

reklama
Do góry