reklama

Kto po in vitro?

Madzia potwierdzam teorię Twojego doktorka,ostatnio oglądałam kawałek programu o dietach w ciąży i właśnie wypowiadała się pani ginekolog o serach pleśniowych. Mówiła, że żeby zaszkodziły musiałybyśmy (przepraszam za określenie) przyjmować je dowcipnie a nie doustnie i to w ilościach megakilogramowych i że to jest mit, że w ciąży nie można ich jeść. Co do kawy to ja bym chyba jednak odstawiła, w końcu tyle czekałaś ma maleństwo, że możesz sobie tej przyjemności odmówić na 8 miesięcy. Ja też bardzo lubię kawę ale wyczytałam, że przy starankach nie jest wskazana. Co prawda ja piłam jedną dziennie ale za to bardzo mocną więc już od 3 miesięcy nie piję i powiem Ci, że już mnie nawet nie ciągnie. Wcześniej sam zapach kawy już mnie kusił a teraz mogę nawet z M siedzieć jak on pije kawusię :-)

A ja postanowiłam dzisiaj na własną rękę zrobić estradiol i progesteron, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Trochę się martwię bo wczoraj lewy jajnik mnie napierniczał wieczorem a tam mam moje 4 pęcherzyki na wagę złota (na prawym tylko jeden) i boję się, że mogły popękać bo dzisiaj brzuch jakiś bardziej miękki się zrobił i nie czuję jajnika :-(Słyszałyście może o przypadku pęknięcia pęcherzyków przed punkcją???

reklama
Kasik36 co do serów to dokładnie tak mówił mój gin. Jeśli chodzi o kawę to ja piję jedną dziennie i to pół na pół z mlekiem.

Co do pękniecia pęcherzyków to dokładnie cetrotide ma temu zapobiec mnie przy punkcji też jajniki napierniczały zwłaszcza pod koniec, nie martw sie wszytsko będzie dobrze.

Zadzwoniłam wcześniej! nie wytrzymałam do 12, się wczoraj działo na moim szkiełku seksikowym:):) mamy 5 zapłodnionych komóreczek z 6 i transfer jednak w walentynki!!

Cześć dziewczynki

Madzia76 - :-):-):-) , Gratuluję dzidziunia. Czekam na kolejne relacje z wizyty.

Bzibziok - Ja jak brałam femibion to lekarz nie kazał brać mi dodatkowego kwasu. Dawka 400 jest ok . Oczywiście zdarza się że dziewczyny więcej biorą ale nie wiem dokładnie to raczej lekarz już zleca.
Jeżeli chodzi o ulotki leków to radzę Ci ich nie czytać bo włos się jeży na głowie. Także nie raz pytałam lekarza o te ulotki i powiedział , że mam kompletnie się tym nie przejmować ponieważ oni w ulotkach piszą wszystko w razie czego . Trzeba brać te leki i już.

Gratuluję zarodeczków.:-)

lalka - Na pewno nie daj sobie wmówić że przez papierosy nie masz komórek albo są słabe. Po prostu w razie czego teraz lekarz będzie miał na co zwalić bo niestety widział Cię z papierosem. Oczywiście nie powinnaś palić ale to nie reguła , jak ciąża ma być to będzie i to jest nawet potwierdzone tu przez 1 z dziewczyn. Pisała o tym że nawet po transferze podpalała bo myślała że się nie uda a udało się.

Olusia - Ja jak robiłam przeciwciała i te całe badania wirusologiczne to byłam przeziębiona . Immunolog o tym wiedział a mimo wszystko kazał zrobić badania bo jak wirusy i przeciwciała są to będą w organizmie niezależnie od stanu zdrowia.

maagdzik - Wit d3 cały czas można brać , najlepiej w dawce 2000j , koenzym Q10 ja brałam ostatnio miesiąc przed crio. Teraz to już zacznę brać te specyfiki chociaż nie wiem jeszcze kiedy będę miała stymulację. Po prostu te wit nie zaczną działać od razu także im szybciej się je zacznie brać tym lepiej.

Pyscek - Nie mam pojęcia czy to możliwe żeby w labo badania bety pomylili albo źle wykonali ale tak jak któraś z dziewczyn pisała to tylko ludzie je wykonują i wszystko może się zdarzyć.

reklama
Bzibziok : Super wynik :-)
Jo.M. : poprzednim razem miałam 4 komórki z czego 1 zarodek , więc tym razem nie licze na dużo , poprostu aby był chociaż ten jeden i będę szczęsliwa :tak: I równie dobrze przyczyna nie muszą być papierosy albo masa ciała np

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry