kasik36
Fanka BB :)
Madzia potwierdzam teorię Twojego doktorka,ostatnio oglądałam kawałek programu o dietach w ciąży i właśnie wypowiadała się pani ginekolog o serach pleśniowych. Mówiła, że żeby zaszkodziły musiałybyśmy (przepraszam za określenie) przyjmować je dowcipnie a nie doustnie i to w ilościach megakilogramowych i że to jest mit, że w ciąży nie można ich jeść. Co do kawy to ja bym chyba jednak odstawiła, w końcu tyle czekałaś ma maleństwo, że możesz sobie tej przyjemności odmówić na 8 miesięcy. Ja też bardzo lubię kawę ale wyczytałam, że przy starankach nie jest wskazana. Co prawda ja piłam jedną dziennie ale za to bardzo mocną więc już od 3 miesięcy nie piję i powiem Ci, że już mnie nawet nie ciągnie. Wcześniej sam zapach kawy już mnie kusił a teraz mogę nawet z M siedzieć jak on pije kawusię :-)
A ja postanowiłam dzisiaj na własną rękę zrobić estradiol i progesteron, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Trochę się martwię bo wczoraj lewy jajnik mnie napierniczał wieczorem a tam mam moje 4 pęcherzyki na wagę złota (na prawym tylko jeden) i boję się, że mogły popękać bo dzisiaj brzuch jakiś bardziej miękki się zrobił i nie czuję jajnika :-(Słyszałyście może o przypadku pęknięcia pęcherzyków przed punkcją???
A ja postanowiłam dzisiaj na własną rękę zrobić estradiol i progesteron, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Trochę się martwię bo wczoraj lewy jajnik mnie napierniczał wieczorem a tam mam moje 4 pęcherzyki na wagę złota (na prawym tylko jeden) i boję się, że mogły popękać bo dzisiaj brzuch jakiś bardziej miękki się zrobił i nie czuję jajnika :-(Słyszałyście może o przypadku pęknięcia pęcherzyków przed punkcją???
a może któraś z Was jeszcze wie gdzie kupić taniej?
I równie dobrze przyczyna nie muszą być papierosy albo masa ciała np