reklama

Kto po in vitro?

Infinity nie pisałam bo zapeszać się bałam, miałam robione usg i ginekolożka stwierdziła że w endometrium coś się dzieje, ale zawcześnie by stwierdzić co. Wtedy byłam po pierwszym pozytywnym teście, zbadali mi mocz i krew, tylko że tu nie ma tak wyników jak w Polsce, na obchodzie lekarka powiedziała, że krew jest w porządku, a jak zapytałam czy jest szansa że to faktycznie ciąża to mi odpowiedziała, że jest duża możliwość ale że beta na granicy. Kazała powtórzyć badania krwii właśnie dziś, no ale jak wspomniałam nie dałam rady

reklama
Mundek tak mi się właśnie wydawało ale rozumiem ;-) nie wiem jakie u Was są badania i czy nie mają innych jednostek hmmm .... Przy 2-3 dniowych zazwyczaj robi się betę 12 dni po transferze jeżeli jest ciąża to wartości (przynajmniej wg. naszych jednostek) kształtują się najczęściej w granicach kilkudziesięciu do ok. 200.
No nic to czekamy i trzymamy kciuki :tak:

wróciłam z wizyty i tak jak wczoraj już było wiadomo ciąży brak :-(teraz tabletki antykoncepcyjne na dwa cykle :-(pani doktor powiedziała że teraz zaczniemy stymulacje już od 21 dnia cyklu czy któraś z was miała taką stymulację?
a jeśli chodzi o dofinansowanie to miało być od 1.05 ale nie przeszło nie ma na liście naszych leków:no:

wróciłam z wizyty i tak jak wczoraj już było wiadomo ciąży brak :-(teraz tabletki antykoncepcyjne na dwa cykle :-(pani doktor powiedziała że teraz zaczniemy stymulacje już od 21 dnia cyklu czy któraś z was miała taką stymulację?
a jeśli chodzi o dofinansowanie to miało być od 1.05 ale nie przeszło nie ma na liście naszych leków:no:

ja się nie znam? to chyba długi protokół?
to niesprawiedliwe z tymi lekami, niby program rządowy, niby dofinansowanie ale na leki mało kogo stać :(

agulla84 ja miałam od 21dnia cyklu (cykle mam 28dniowe), brałam sprej do nosa rano i wieczorem do każdej przegrody nosowej na wyciszenie, za około miesiąc było usg czy ładnie wszystko się wyciszyło, następnie zastrzyki w brzuch z puregonu i zmniejszenie spreju o połowę. Po kolejnym usg decyzja kiedy mam zrobić zastrzyk z ovitrelle i odstawienie spreju. Następnie była punkcja po 36 godzinach od ovitrelle. Powodzenia, mam nadzieję że to podejście będzie TWOJE.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry