reklama

Kto po in vitro?

agulla21, zastrzyki na wyciszenie? wiem że w różnej postaci hormony są podawane. No ja miałam ten długi protokół, w sumie wszystko trwało 41 dni - od wyciszenia do transferu.

reklama
Infinity i Ona dzisiaj wasz dzień powodzenia :)

Agulla będziesz szła długim protokołem i pierwsze zastrzyki podawane są w cyklu poprzedzającym, mogą to być zastrzyki codzienne lub jeden z duża dawką który starcza bodajże na 28dni. Właściwa stymulacja bedzie przebiegać tak samo jak teraz (możesz dostać inne leki lub dawki). Na mnie lepiej podziałał właśnie długi ale to nie ma reguły...

Dziewczyny co do refundacji leków to wydaje mi się że szybko tego nie wprowadzą, teraz na samą refundację procedur przyznali dużo pieniędzy i nie są w stanie wydać dodatkowej kasy. Zresztą pewnie refundowany by był jeden rodzaj leków a każda klinika stosuje rożne i dla każdej pacjentki dobiera inne leki, uważam że mogłoby być dużo awantur dlaczego dostałam lek nie refundowany....
Dziewczyny nie narzekajmy naprawdę bo i tak ten program rządowy jest super ja gdybym podchodziła komercyjnie wydałbym pewnie ok. 25tys (leki, dwie procedury, transfery, mrożenie) a teraz wydałam ok. 7-8tys więc jest róźnica. Jedyne co mi się nie podoba w tej refundacji że nie ma progu finansowego, bo zgłaszać się mogą nawet pary super bogate, które mogą bezproblemu robić kilka procedur refundowanych... Teraz tylko głosujmyna PO bo jak PIS zacznie rządzić to nam to zabierze.

Wczoraj spłakałam się strasznie na tym "In Vitro. 9 miesięcy później" dobrze że męża nie było by byłoby mi głupio:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Hey :) wczoraj poznym popoludniem wyszla bardzo bladziutka druga kreska. Dzisiaj z rannego moczu ciemniejsza niz wczorajsza II :-):-):-) (test o czulosci 25)
Jeszcze sie nie ekscytuje, wynik bety ok 13 kolejna powtorze w sobote i poniedzialek...

Ostatnia edycja:
reklama
ja sobie z ciekawości podjadę do Czech bo skoro gonal jest tam produkowany to zobaczymy ile tam kosztuje

Hej!
Agulla, nie wiem skąd jesteś ale ja jak się orientowałam w cenach gonalu to sprawdzałam też w czeskim Cieszynie i mieli jednak sporo drożej niż w Polsce. Ja kupowałam w aptece Olimpijskiej w Bytomiu - bardzo miłe panie, mozna wcześniej odłożyć i wychodziło mi ponad 400 zł taniej niż u mnie. Jest też jedna apteka w Krakowie z dobrą ceną na gonal jeszcze ok. 20 zł taniej niż w Bytomiu, ale do Krakowa mi kompletnie nie było po drodze, a przez śląsk często jeździłam.
A jeśli chcesz i tak sprawdzać ceny w czechach to wystarczy namierzyć aptekę i mailem wysłać zapytanie, ja odpowiedź dostałam jeszcze tego samego dnia z 3 aptek, no i pisałam do nich po polsku:)

Hope- w takim razie zaciskamy kciuki bardzo mocno, za kosmicznie wysoką betę.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry