reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny i ten utrogestan faktycznie nie podrażnia? Ja biorę 8 tabletek luteiny i mam takie podrażnienia, że masakra... Dzisiaj może dowiem się jaki jest plan brania lutkii, czy hędziemy zmniejszać czy nie bo jak nie to może warto spróbować coś innego... Dupka nie mogę bo mnie po nim strasznie wątroba boli a luteina podjęzykowa podobno wzmaga mdłości a tych to ja mam bez tego dosyć:)

reklama
Zapłaciłam 118 zł za trzy opakowania po 200 mg.
Moja pani dr mówi, że Dufastonu nie stosuje się już przy in vitro (jakieś badania opublikowano), że powinno się brać lutkę lub ten utrogestan.

hejka, jak dobrze czasami poczytać mądrzejszych od siebie:) Myślałam że ibuprom ma negatywne działanie na komórki ale to ważne jest tylko przed punkcją. A skoro on obniża białko, czy negatywnie na nie działa, to muszę zmienić leki przeciwbólowe. Zamiast Was zapytać, to brałam jak głupia:(

Zula jak dla mnie to utrogestan jest bardzo delikatny i nigdy mnie nie podrażnił ale nigdy nie używałam luteiny więc nie mam porównania, podobno jest naturalny i się dobrze wchłania...

Ona ja też brałam acard (2x75mg) nieprzerwanie przed punkcją i za pierwszym razem miałam delikatne plamienie a za drugim ani troszecze więc myślę że to nie ma aż takiego znaczenia. Oczywiście to było zalecenie z kliniki.

Ostatnia edycja:
moje kochane ja znam taki przypadek gdzie punkcje odwolano juz nie pamietam jaki lek wziela ta pacjentka ale zobaczcie sobie wstecz bo ona pisala tutaj o tym wydarzeniu i ostrzegala inne dziewczyny zeby nie popelnily tego bledu a to ze zrobiona wam punkcje po wzieciu leku na rozrzedzenie krwi to jest to bardzo duze ryzyko i wedlug mnie nie fachowe jesli chodzi o klinike

ona232, też o tym czytałam, tylko ona chyba brała aspirynę, która ma stężenie 500-1000mg, na jakieś przeziębienie, czy coś. Więc acard 75mg może nie jest taki groźny?
A ja dzisiaj byłam na becie, ale nie mam dobrych przeczuć, od kilku dni czuję się jak na @.

Ostatnia edycja:
Ona...aspiryna...bez zalecen lekarza..a acard z zaleceniem to chyba roznica jest..nie mozna siac propagandy i pisac ze czegos nie brac skoro lekarze zlecaja odpowiednie dawki leków w odpowiednim celu....
nikt nie kaze brac acardu bo tak...
on ma jakis jednak cel..prawda..?

po aspirynie to naet dentysta Ci w zębie nie pogrzebie..wiec podawaj po prostu wiadomosci kompletne..
wiesz jak kazda z nas tu sie boi...a siejesz panikę...

jesli chodzi o punkcję po acardzie-to nie wiem skad Twój zarzut niefachowosci i po czym go wnosisz skoro acard jest STANDARDEM w większosci klinik.moze nawet sama go bralas a nie pamietasz...
dzizys...
smutne to...
bardzo....:-(

Ostatnia edycja:
reklama
Ja brałam luteinę i utrogestan więc mogę z całą odpowiedzialnością napisać , że utrogestan jest lepszy i nie powoduje podrażnień jak luteina . Wystarczył bodajże tydzień luteiny i już nie byłam w stanie znieść podrażnienia i profesor na wizycie powiedział , że jak mam dojście do granicy rosyjskiej to mogę kupić utrogestan i tak zrobiłam , po 3 dniach było dużo lepiej i aż do 12 tyg byłam już na utrogestanie .
kiedyś ktoś pytał czy można go kupić w Rosji - tak można w każdej aptece bez recepty ale ceny nie powiem bo my płaciliśmy ok 50 zł za opakowanie 200 mg i 40 zł za opakowanie 100 mg z narzutem za paliwo .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry