reklama

Kto po in vitro?

reklama
WIEC UWAZAJCIE O CO MNIE OSKARZACIE PISALAM OGOLNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZEBY UWAZAC ! WIECEJ RAZY NIE BEDE SIE WTRACAC:(((((((( PRZYKRO MI TAK ZE CHCIALAM POMOC A WY NA MNIE NAPADLYSCIE NIE CHCIALAM ZLE!:no::no:

Ona nie denerwuj się bo masz kruszynke pod sercem. No właśnie napisałaś nie bierzcie nic na rozrzedzenie czyli acardu też nie...

A w morfologii może wyjść czy krew jest za bardzo rozrzedzona czy na to sa jakies inne badania??

blueskye
9pv1tpv1tpv1tpv1tpv1tpv1tpv1tpv1tpv1tpv1tpv1tpv1uc1N2hAAAADnRSTlMAAAYYGRuIiZCRtbbt7o Dz84AAAA3SURBVAjXYxCEAga8DAYgADOY5txUADM4tngngBk8DiwHoAxmCINjcVQBRPFcqGK4dmLsQmMAACL1D5vXPJOpAAAAAElFTkSuQmCC

CO GLUPIO CI ZE MNIE OSKARZYLAS O COS CZEGO NIE POWIEDZIALAM !
JA TYLKO WIEM CO PRZESZLA TA DZIEWCZYNA CHCIALAM WAM TEGO OSZCZEDZIC ALE SKORO NIE CHCECIE TO NIE!!! NA TYM FORUM ZAWSZE BYLYSMY DLA SIEBIE ZYCZLIWE I WSZYTSKIE POMOCNE ALE WIDZE ZE SIE COS ZMIENILO
!!!

Ona tak jak dziewczyny pisza pomiedzy aspiryna i acardem jest duza roznica, zresztą acard dają sami lekarze, którzy przecież wiedzą co robią. W mojej klinice tak jest, w tej co Blueskye też więc widać to nie jest niebezpieczne bo by było napisane aby przerwać branie. A ta dziewczyna to może przegieła z ilością i dlatego jej punkcji nie zrobili...

Ja uważam że trzeba pomagać tylko bardziej się precyzować:-):-) A Blueskye to chyba lubi być trochę wybuchowa, z tego co zauważyłam no ale myślę że nie robi tego specjalnie :-):-) Jedyny plus to taki że coś się ruszyło na forum bo ostatnio coś mało aktywne jesteśmy,

A ja mam wzdęcia :( Brzuch mi tak wywaliło ze szok :(

Blue jutro/pojutrze powinnam wiedzieć ile utrogestan kosztuje w Rosji w aptece to dam Ci znać. Sama chętnie kupię na zaś ;-)

Dziewczyny spokojnie, zostało wyjaśnione, że chodzi o aspirynę a nie acard i po sprawie. Pogoda pewnie też dobrze na nas wszystkie nie działa, upał niemiłosierny, ufff

Ostatnia edycja:
reklama
Bziumelka: acard i aspiryna to to samo w kwestii zawaryosci zwiazku. I tu i tu kwas askorb. Wiec zadnej roznicy nie ma. Jedyna roznica jest jak duzo tego kwasu jest. Acard naztwany jest aspiryna dla sercowcow: male dawki po 50-75mg. W aspirynie dawki sa wyzsze. Poniewaz oba produkty to kwas wiec oba maja takie same dzialanie: rozrzedzaja krew. Oba sa wiec niewskazane przy zabiegach w tym pukncji. Klinika ktora kaze brac to na punkcje jest niepowazna bo naraza pacjenta na wieksze krwawienie. Owszem, to ze jest ryzyko nie oznacza ze od razu cos sie stanie: ale ryzyko z natury sie powinno zmniejszac a nie wystawiac pacjenta na wieksxe.
Acard oczywiscie ma mniejsze dzialanie ale nie powinno sie go stosowac do punkcji

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry