reklama

Kto po in vitro?

reklama
Labo dzięki za info o utrogestanie, mam blisko więc sobie załatwię na następny raz :-)

Ona i Blue to na bank chodziło o aspirynę i to w bardzo dużej dawce, pamiętam tą dziewczynę. Byłam w szoku, że jej odwołali punkcję. Ciekawa jestem czy ryzyko rzeczywiście było tak duże, zwłaszcza, że ona odstawiła lek na kilka dni przed punkcją. Możliwe, że utrzymuje się w organizmie dłużej ale w końcu to lek bez recepty więc powinien być bezpieczny. Mi by do głowy nie przyszło, żeby powiedzieć o tym lekarzowi no ale ja się akurat na tym nie znam :sorry:

Blue
wrzuć tutaj też info o ibuprofenie, przyda się dziewczynom :tak:

Kasik- U Ciebie tez pamietam o utrogestanie :* ja wiem ze chodzilo o aspiryne.... utrzymuje sie dlugo i ma specyficzne dzialanie. U stomatologa-przynajmniej tam gdzir ja chodzilam zawsze pytaja o Tydzien zazywania aspiryny. Taki czas jest okresem niezbyt bezpiecznym. I jesli zdarza sie ze pacjent musi cos szybciej to przychodzi do nas do lekarza...robi sie czynnik krzepniecia i wtedy lekarz decyduje czy nie ma zagrozenia i ew pozwala na zabiegi stomatologiczne.

Ale wiesz... czym innym jest napisanie "dziewczyny uwazajcie na aspiryne" a czym innym sianie zametu i pisanie zeby dziewczyny nie braly lelow zleconych przez lekarzy....

balbisia kiedy wynik?? no to trzymam kciuki.

Blueskye nie denerwuj się napewno Ona miała dobrą intencję a wyszło tak troche że dziewczyny nastraszyła. Zresztą każdy lekarz ma inne podejscie i myślę że dla innego nie byłby to problem...

Ona nastepnym razem precyzuj bardziej że to nie chodziło o acard a o coś innego.... bo jeszcze dziewczyny zaczna odstawiać.

Cloe a ile mniejwiecej kosztuje przesłka z belgi do pl bo wiesz ja bede musiała teraz zamówić jakies 6-8 pudełek utrogestanu, a u mnie w klinice biora 60zł za opakowanie. Wiec troche drogo.

czytajcie dokladnie moje wypowiedzi ja nie
wskazalam na akard tylko mowilam ze ta dziewczyna

brala cos co rozrzedza krew ale nie pamietam co to bylo

chcialam pomoc !!!!!!!!!!!11

MOJE KOCHANE TO JEST MOJA WYPOWIEDZ

dziewczyny nie berzcie nic przed punkcja co rozrzedza krwe bo wam nie zrobia punkcji bo byscie pogly sie wykrwawic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

reklama
I DRUGA

moje kochane ja znam taki przypadek gdzie punkcje odwolano juz nie pamietam jaki lek wziela ta pacjentka ale zobaczcie sobie wstecz bo ona pisala tutaj o tym wydarzeniu i ostrzegala inne dziewczyny zeby nie popelnily tego bledu a to ze zrobiona wam punkcje po wzieciu leku na rozrzedzenie krwi to jest to bardzo duze ryzyko i wedlug mnie nie fachowe jesli chodzi o klinike

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry